Η Arteta υπερασπίζεται την πολιτική μεταφοράς της Arsenal μετά την υπογραφή της Odegaard

Ο αρχηγός της Άρσεναλ, Mikel Arteta, υπερασπίζεται την πολιτική μεταφοράς του συλλόγου, μετά από πρόσφατη κριτική για την κίνηση δανείου του Martin Odegaard.

Ο Mikel Arteta υπερασπίστηκε την πολιτική μεταφοράς της Arsenal αφού ο θρύλος της λέσχης Tony Adams επέκρινε μια «περιττή» κίνηση δανείου Martin Odegaard.

Η εκστρατεία 2020/21 ήταν δύσκολη για τους Πυροβολητές. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα θετικά από αυτό ήταν οι παραστάσεις των ομοίων του Emile Smith Rowe και του Bukayo Saka. Το νεαρό δίδυμο έχει εντυπωσιαστεί με τις πιθανότητες που είχε και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν τους αξίζει μια τακτική διαδρομή στους Gunners XI.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά. Η Arteta έπρεπε ακόμα να βρει έναν τρόπο να φέρει περισσότερη δημιουργικότητα στο πλευρό του. Με αυτό το σκεπτικό, η Arsenal έλαβε την απόφαση να εισαγάγει την Odegaard με δάνειο από τη Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της θυρίδας μεταφοράς του Ιανουαρίου. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει εντυπωσιαστεί για τους Gunners μετά την κίνησή του. Παραδόξως, αυτή η υπογραφή έχει επικριθεί από τον Tony Adams ο οποίος πιστεύει ότι το δανεικό της Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει ευκαιρίες μακριά από τον Smith Rowe και πολλά άλλα.

Το αφεντικό των Πυροβολητών έστειλε τώρα μια απάντηση σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω αξιώσεις στον Όντεγκαρντ.

«Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι πρέπει να θέσετε κάποιες πολύ σαφείς αρχές που θέλετε να επιτύχετε και τις διαδικασίες που πρόκειται να εφαρμοστούν για να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο κάθε φορά που έχουμε έναν παίκτη». Η Αρτέτα το είπε στο Άστρο Σούπερσπορτ.

«Επειδή είναι σαν στοίχημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και πολλά πράγματα που δεν ξέρουμε πώς θα ενεργήσουν.

«Αλλά αν έχουμε τις σωστές διαδικασίες και έχουμε τις σωστές αρχές για να υποβάλουμε αίτηση για κάθε παίκτη που μπαίνει μέσα από την πόρτα μας στον σύλλογο μας, τότε νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλύτερο μέρος για να πάρουμε πολλές καλές αποφάσεις.

«Όταν σας είπα για την ισορροπία της ομάδας, είναι κάτι που σχετίζεται με την πρόσληψη. Πρώτα απ ‘όλα η ομάδα πρέπει να κοιτάξει σε καλή ισορροπία, σε καλή κατάσταση, σε καλή υγεία.

«Και τότε μπορείτε να μιλήσετε για τη λήψη της ομάδας σε διαφορετικό επίπεδο, τη βελτίωση της στρατολόγησης, τη βελτίωση της ποιότητας της ομάδας στις ατομικές και συγκεκριμένες θέσεις που θέλουμε.

«Αλλά επίσης, μέρος αυτής της στρατολόγησης — και είναι τεράστια σε αυτό το κλαμπ — είναι η νεολαία μας».

«Και είμαι τόσο υπερήφανος για το έργο που γίνεται σε όλο το club, όλους τους προπονητές σε όλα τα στάδια, να έχουν την ποιότητα και το ταλέντο που έχουμε στο club.

«Έτσι, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα χώρο μέσα στην ομάδα μας για να δώσουμε την ευκαιρία να αρχίσουμε να ταιριάζουμε στην πρώτη μας ομάδα καθώς και στους νέους παίκτες. Και αυτό είναι το κλειδί για το μέλλον μας».

Υπάρχει ήδη λόγος ότι η Odegaard απολαμβάνει τη ζωή στα Εμιράτα και η Arteta εξετάζει ακόμη και μια μόνιμη κίνηση για την 22χρονη. Όπως και να είναι, ο Νοβέιγιαν μέσος ήταν θετική προσθήκη στην ομάδα Πυροβολητών.