Η Arteta ρίχνει φως στη νέα στρατηγική μεταφοράς της Άρσεναλ

Η πλευρά του Λονδίνου έχει ένα πολύ πολυάσχολο καλοκαίρι, με πέντε φρέσκα πρόσωπα που έχουν ήδη μεταφερθεί μέχρι στιγμής.

Ο Άρσεναλ θέλει παίκτες «που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πιθανούς ορεκτικά και να αυξήσουν το επίπεδο της ομάδας», λέει ο Mikel Arteta καθώς ρίχνει φως στη στρατηγική μεταφοράς της πλευράς του.

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε δύο νέες υπογραφές την Παρασκευή — ο τερματοφύλακας Άαρον Ράμσντεϊλ από το Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο μέσος Μάρτιν Όντεγκαρντ από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μπεν Γουάιτ στο κέντρο, ο Νούνο Ταβάρες και ο μέσος Άλμπερτ Λοκόνγκα είναι οι άλλοι παίκτες που έχουν προσλάβει σε αυτή την αγορά μεταγραφών.

Οι Gunners, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη δαπανήσει περίπου 130 εκατομμύρια λίρες, μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σχέδια για περισσότερες επιχειρήσεις πριν από την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Έχει προταθεί ότι ο επόμενος στόχος της Άρσεναλ είναι να φέρει πίσω δεξιά, με το όνομα του Κίραν Τρίπιερ να είναι στη λίστα επιθυμιών της Λέσχης του Λονδίνου.

«Πρέπει να είμαστε βιώσιμοι. Πρέπει να παρουσιάσουμε τώρα και χρειαζόμαστε επίσης ένα σχέδιο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», δήλωσε η Arteta σε αποκλειστική συνέντευξη με το Sky Sports.

«Πολλές από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει τους τελευταίους 18 μήνες οφείλονται στο γεγονός ότι είχαμε μια μεγάλη ανισορροπία σε ορισμένους τομείς που καθιστούσαν τον σύλλογο σε δύσκολη θέση.

«Στη συνέχεια, θέλαμε να στρατολογήσουμε ταλέντα, εξειδίκευση και παίκτες με μεγάλη ικανότητα να αλληλεπιδρούν με τους παίκτες που ήδη υπάρχουν εδώ και που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πιθανούς ορεκτικά και να αυξήσουν το επίπεδο της ομάδας και της ομάδας».

«Ήμουν σε συνεχή επαφή με την ιεραρχία του συλλόγου, με τον Eddy [Edu], με τον Richard [Garlick] και με την ομάδα προπονητή μας, προσπαθώντας να βρούμε τους παίκτες που θέλουμε να στρατολογήσουμε και προσπαθώντας να είμαστε στην κορυφή κάθε συμφωνίας για να γίνει αυτό υπό συνθήκες που μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά.

«Νομίζω ότι έχουμε δημιουργήσει μια πραγματικά ισχυρή ομάδα που πραγματικά απολαμβάνει τη συνεργασία. Ας ελπίσουμε ότι θα δείτε τους καρπούς αυτού.»