Η Arteta προτρέπει τους «μεγάλους παίκτες» να εντείνουν την Arsenal εναντίον της Slavia Prague

Η πρόοδος — και τελικά η επιτυχία — στο Europa League προσφέρει στους Gunners το καλύτερο στοίχημά τους για την επίτευξη των ευρωπαϊκών προκριματικών.

Ο Mikel Arteta κάλεσε τους «μεγάλους παίκτες» της Arsenal να εντείνουν στον «πολύ σημαντικό» αγώνα εναντίον της Slavia Prague την Πέμπτη.

Η Arsenal αναμένει αναμφισβήτητα το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν της, καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Slavia Prague στον προημιτελικό του Europa League.

Το πρώτο σκέλος στα Εμιράτα την περασμένη εβδομάδα έληξε σε αδιέξοδο 1-1, με τα δύο γκολ να έρχονται στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Μια έξοδος από την Ευρώπη, σε περίπτωση που συμβεί, θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το μέλλον της Arteta στα Εμιράτα. Οι Gunners κάθονται στην ένατη θέση της Premier League, τουλάχιστον επτά μονάδες λιγότερο από μια ευρωπαϊκή θέση.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και αυτή είναι η λέσχη μας. Δεν υπάρχει ατομικό ενδιαφέρον, είναι όλα ένα συλλογικό συμφέρον που θέλουμε να κάνουμε καλά σε κάθε διαγωνισμό», δήλωσε ο διευθυντής στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα.

«Το αυριανό παιχνίδι μπορεί να μας βάλει σε θέση να πάμε στον ημιτελικό ενός ευρωπαϊκού διαγωνισμού. Εδώ ακριβώς πρέπει να είναι αυτό το κλαμπ και γι’ αυτό αύριο πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να το κερδίσουμε αυτό.

«Έχουμε δείξει ότι σε μεγάλα παιχνίδια, οι μεγάλοι παίκτες πρέπει να παρέμβουν και να δημιουργήσουν τις μαγικές στιγμές και το χρειάζεστε αυτό. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι μπορούμε να τα έχουμε».