Η Arteta καλεί για περισσότερη δράση για την καταπολέμηση της διαδικτυακής κατάχρησης

Ο Arteta αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του υπέστησαν απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησε να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής κακοποίησης.

Το αφεντικό της Arsenal Mikel Arteta έχει ενώσει τις εκκλήσεις για περισσότερα που πρέπει να γίνουν στον αγώνα κατά της διαδικτυακής κατάχρησης. Επίσης, αποκάλυψε ότι αυτός και η οικογένειά του είχαν στοχοποιηθεί αυτή τη σεζόν.

Τα σχόλιά του έρχονται στον απόηχο του διευθυντή του Νιούκασλ, Στηβ Μπρους, επιβεβαιώνοντας ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του.

Αλλού, ο Διαιτητής Mike Dean αντιμετώπισε παρόμοιες απειλές και ζήτησε ακόμη να μην αναλάβει την ευθύνη ενός παιχνιδιού της Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών φορέων της Αγγλίας σε προσπάθεια αντιμετώπισης της διαδικτυακής κατάχρησης. Η Arteta έχει τώρα υποστηρίξει το κίνημα και θέλει να γίνουν περισσότερα όπου είναι απαραίτητο.

«Δεν είμαι ο μόνος που υποφέρει από τέτοια πράγματα. Νομίζω ότι όταν κερδίζεις όλα είναι όμορφα και είσαι απίστευτος και είσαι ο καλύτερος προπονητής — και όταν χάνεις είναι ακριβώς το αντίθετο» είπε σύμφωνα με την Daily Mail.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν είναι ευχάριστη. Όταν είναι προσωπικό εναντίον μου, μπορώ να το αντέξω, αλλά όταν η οικογένεια εμπλέκεται, τότε είναι μια διαφορετική ιστορία».

«Νομίζω ότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε αυτό τον κλάδο και γι’ αυτό προτιμώ να μην διαβάζω γιατί θα με επηρέαζε προσωπικά πολύ περισσότερο τη στιγμή που κάποιος θέλει να αγγίξει την οικογένειά μου».

«Επειδή συνέβη, η λέσχη το γνώριζε και προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Δεν πρόκειται να σταματήσει αύριο, το γνωρίζουμε αυτό, αλλά μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Γι’ αυτό πιέζω.»

Η Arteta έχει λογαριασμό στο Twitter αλλά, ρωτώντας αν το κοιτάζει πια, ο Ισπανός είπε: «Όχι».

«Νομίζω ότι αν διαβάζαμε όλα όσα είναι γραμμένα για εμάς, πιθανότατα θα έπρεπε να μείνουμε στο κρεβάτι πολλές μέρες. Είναι μέρος του.»

«Πιστεύω ότι είναι υπέροχο το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα και τόσες πολλές πλατφόρμες και τρόπους να επικοινωνούν και να δίνουν τις απόψεις τους».

Η Arteta δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κριτική, αλλά πιστεύει ότι μερικές φορές μεταφέρεται σε άλλο επίπεδο.

«Το μόνο πράγμα που ζητάω είναι να είμαι σεβαστός. Κάν’ το με σεβασμό. Δεν χρειάζεται να χτυπάς κανέναν ή να προσπαθείς να βλάψεις κανέναν, απλά δίνει τη γνώμη σου με τις καλύτερες προθέσεις».

«Και όταν είναι εποικοδομητικό, νομίζω ότι όλοι μπορούν να δεχτούν κριτική. Είναι μέρος της δουλειάς μας να το βλέπουμε και να το σκεφτόμαστε και να το σκεφτόμαστε, αλλά όταν οι άνθρωποι έχουν την πρόθεση να πληγώσουν, τότε είναι που γίνεται λίγο ανόητο κατά τη γνώμη μου. Είναι απλά να βρούμε αυτή την ισορροπία.»

«Έχει πολλά θετικά, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να υπερασπιστούμε λίγο καλύτερα τη βιομηχανία».