Η Arteta επιθυμεί έντονα να έχει τον Βένγκερ πίσω στην Άρσεναλ

Κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ Arsene Wenger, ο Mikel Arteta της Άρσεναλ εξέφρασε την έντονη επιθυμία του για τον παλιό του μέντορα.

Ο επικεφαλής προπονητής της Arsenal Mikel Arteta επιθυμεί να δει τον πρόδρομό του, Arsene Wenger να έχει περισσότερη παρουσία στο club. Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του νέου ντοκιμαντέρ Arsene Wenger: Invincible, ο Ισπανός μίλησε για το πρώην αφεντικό του.

Αν δεν το γνώριζες, η Arteta φέρεται να δέχτηκε μείωση μισθού προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα του Wenger το 2011. Ο Ισπανός μέσος έπαιξε επίσης με τον Γάλλο μάνατζερ μέχρι που αποσύρθηκε το 2016.

«Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμουν στη θέση που είμαι σήμερα. Και δεν θα απολάμβανα την καριέρα που είχα», είπε ο Arteta για τον πρώην μάνατζερ του.

Ερωτηθείς αν ο Βένγκερ ήταν ο λόγος που έγινε μάνατζερ, είπε: «100 τοις εκατό. Ήμουν ακόμα νέος και είχα τις ιδέες μου. Αλλά ήταν ένα διαφορετικό επίπεδο έμπνευσης για το πώς κοίταξα το παιχνίδι.»

«Ήταν πολύ καλός στο να μπορεί να μεταδώσει τι σήμαινε μια ποδοσφαιρική ομάδα στους παίκτες. Και έβαλε διαφορετικά ερωτηματικά πάνω μου. Γι’ αυτό άρχισα να σπουδάζω και να παίρνω πολύ πιο σοβαρά το coaching».

Ο Βένγκερ ήταν στο κατάστρωμα τακτικής στο Στάδιο Emirates από το 1996 και αποχώρησε το 2018. Ωστόσο, από την αναχώρησή του, το εικονίδιο του συλλόγου δεν έχει δει ούτε μία φορά στο στάδιο, και η Arteta θα ήθελε να αλλάξει κάτι τέτοιο.

«Θα ήθελα να είναι πιο παρών στο κλαμπ. Νομίζω ότι οι παίκτες θα τον αγαπήσουν, θα ωφεληθούν και θα εμπνευστούν για να τον έχουν κοντά τους. Και πιστεύω ότι για τη λέσχη θα ήταν μια τεράστια ώθηση», είπε η Arteta.

«Ήταν τόσο έντονο γι ‘αυτόν για πάνω από 20 χρόνια και πρέπει να ξεφύγετε λίγο. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν τόσο επωφελές για όλα τα μέρη να τον έχουν περισσότερο παρόντα».