Η Arteta επιβεβαιώνει ποιος θα αναλάβει το επόμενο παιχνίδι της Άρσεναλ

Οι Πυροβολητές θα είναι χωρίς τον μάνατζέρ τους στη σύγκρουση της Πρωτοχρονιάς με το Μάντσεστερ Σίτι καθώς θα αναρρώνει από το COVID-19.

Ο Albert Stuivenberg θα αναλάβει από τον Mikel Arteta στον αγώνα της Άρσεναλ εναντίον Μάντσεστερ Σίτι την Πρωτοχρονιά.

Ο 51χρονος Ολλανδός, ο οποίος εργάστηκε ως βοηθός του Louis van Gaal για δύο χρόνια στην Manchester United, κατέχει παρόμοιο ρόλο υπό την Arteta από τότε που ο Ισπανός ανέλαβε την Arsenal τον Δεκέμβριο του 2019.

Τώρα θα ηγηθεί των Πυροβολητών το Σάββατο για να αντιμετωπίσουν τους ηγέτες της Πρέμιερ Λιγκ Σίτυ, αφού ο Αρτέτα βγήκε θετικός για κορώνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο συνάδελφος βοηθός Steve Round, ωστόσο, παραμένει μια αμφιβολία αφού έχασε τη νίκη της Ημέρας Πυγμαχίας 5-0 στο Νόργουιτς. Τούτου λεχθέντος, ο Arteta ήταν σε θέση να αναφέρει ότι δεν υπήρξαν νέες θετικές περιπτώσεις στην ομάδα παιχνιδιού του.

«Ο Albert θα είναι υπεύθυνος για την υπόλοιπη ομάδα και ανάλογα με το ποιος από τους προπονητές είναι διαθέσιμος επειδή είχαμε τόσα πολλά προβλήματα σε αυτό το τμήμα πρόσφατα», δήλωσε ο 39χρονος σύμφωνα με το Football London. «Όλοι θα είναι εκεί προσπαθώντας να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Η υπόλοιπη ομάδα είναι σε καλή θέση. Δοκιμάσαμε τους παίκτες, δεν έχουμε άλλους νέους εκτός από αυτούς που είχαμε πριν».

Arteta αισθάνεται καλύτερα, επιβεβαιώνει Aubameyang απουσία

Παρά το γεγονός ότι υπέφερε «μερικές δύσκολες μέρες» αφού βγήκε θετικός για το COVID-19, ο Αρτέτα διεξήγαγε συνέντευξη τύπου από το σπίτι του καθώς συνεχίζει να αυτοαπομονώνεται και είπε στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται καλύτερα.

Σχετικά με την ασθένειά του, είπε: «Αισθάνομαι πολύ, πολύ καλύτερα σήμερα. Είχα μερικές δύσκολες μέρες, αλλά προφανώς το έχω ξαναζήσει, οπότε δεν είναι καθόλου κακό».

Arteta επιβεβαίωσε επίσης ότι επέτρεψε Pierre-Emerick Aubameyang θα ενταχθούν στην ομάδα Γκαμπόν για AFCON αφού οι Πάνθηρες του έγραψε μια επιστολή ζητώντας άδεια.

«Λάβαμε ένα γράμμα από την εθνική ομάδα [Γκαμπόν] ζητώντας άδεια για να πάρει τον παίκτη», είπε. «Ο παίκτης δεν επρόκειτο να εμπλακεί σήμερα, οπότε για την φυσική του κατάσταση ήταν το σωστό.»