Η Arteta εξηγεί τα snubs του Πέπε και του Μαρτινέλι στη νίκη της Μπενφίκα

Το δίδυμο των Gunners έπρεπε να συμβιβαστεί με θέσεις στον πάγκο σε αυτό που πρέπει να κερδίσει το Europa League ισοπαλία με την Benfica.

Ο μάνατζερ της Άρσεναλ Mikel Arteta διαβεβαίωσε ότι οι λόγοι που δεν έπαιξαν τον Nicolas Pepe ή τον Gabriel Martinelli στον αγώνα Europa League της Πέμπτης εναντίον της Benfica ήταν καθαρά τακτικοί.

Το ζευγάρι παρέμεινε στον πάγκο κατά τη διάρκεια της νίκης 3-2 δευτέρου ποδιού της Άρσεναλ στην Ελλάδα, η οποία σφράγισε το πέρασμα του συλλόγου στο τελευταίο 16 με συνολικό θρίαμβο 4-3 έναντι των Πορτογάλων αντιπάλων τους.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς για τους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, η Arteta είχε τη δυνατότητα να κάνει πέντε αντικαταστάσεις στο παιχνίδι. Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ, ο Τόμας Παρτέι, ο Κάλουμ Τσέιμπερς, ο Μοχάμεντ Ελνένυ και ο Ουίλιαν όλοι βγήκαν από τον πάγκο.

Ο Willian, στην πραγματικότητα, πήρε το νεύμα πάνω από τον Pepe και τον Martinelli για να αντικαταστήσει τον Emile Smith Rowe στην αριστερή πλευρά του κέντρου λόγω της ικανότητάς του να λειτουργεί καλύτερα σε πιο στενούς χώρους.

«Επειδή δεν υπήρχε πολύς χώρος για να τρέξεις πίσω, ήταν πολύ σφιχτές δύο γραμμές, 4-4-1-1, ή 5-3-2 κατά καιρούς, ήταν ένα πραγματικά, πολύ χαμηλό μπλοκ, όχι πολύ χώρο για να ξεφύγεις από όταν έστρωσαν τη γραμμή γύρω από το κουτί των 18 γιάρδων», δήλωσε ο Arteta σχετικά με την απόφασή του να αφήσει τον Pepe και τον Martinelli έξω στο μετά τον αγώνα συνέδριο στην Ελλάδα.

«Χρειάζεστε ανθρώπους για να το ξεκλειδώσετε αυτό, με ειδικές ιδιότητες σε στενούς χώρους για να δημιουργήσετε κίνηση, και νομίζω ότι ο Willian ήταν πραγματικά χρήσιμος απόψε.»

Ο Willian χρειάστηκε μόνο τέσσερα λεπτά για να βοηθήσει τον ισοσταθμιστή του Kieran Tierney μετά την έναρξη του 63ου λεπτού, προτρέποντας την Arteta να τον κάνει να αλλάξει το παιχνίδι της Arsenal.