Η Arteta εξηγεί γιατί οι οπαδοί της Arsenal θα «αγαπούν» το Ramsdale

Καθώς η Άρσεναλ πλησιάζει σε μια συμφωνία για τον τερματοφύλακα της Sheffield United, ο Mikel Arteta έχει πει στους οπαδούς τι να περιμένουν από τον τελευταίο νεοσύλλεκτο του.

Ο Mikel Arteta έχει προβλέψει ότι οι οπαδοί της Arsenal θα «αγαπήσουν» τον Aaron Ramsdale για την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, την ικανότητά του και τις «τεράστιες» δυνατότητές του.

Το Ramsdale έχει αναδειχθεί ως ο πρώτος στόχος τερματοφυλάκευσης της Arteta για αυτό το καλοκαίρι. Αναμένεται να προσφέρει ανταγωνισμό για τον Bernd Leno και να διαδεχθεί τον Γερμανό ως Νο.1 κάτοχο της Arsenal.

Η απουσία του 23χρονου από την ήττα 4-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Γουέστ Μπρομ στο Πρωτάθλημα την Τετάρτη έχει επιβεβαιώσει ότι η κίνηση αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων λιρών προς την Άρσεναλ είναι επικείμενη.

«Νομίζω ότι [οι οπαδοί της Arsenal] θα λατρέψουν την προσωπικότητά του, τον χαρακτήρα του, την ποιότητα που έχει ως τερματοφύλακας και τι πρόκειται να προσφέρει,» είπε η Arteta, όπως ανέφερε η Football London.

«Έχει τεράστιες δυνατότητες. Είναι αυτό που θέλουμε, είναι πάντα η περίπτωση σε αυτό το κλαμπ, θα έχουμε δύο διαφορετικά προφίλ και δύο διαφορετικά στάδια στην καριέρα τους. Ο Aaron είναι ένας ταλαντούχος νεαρός φύλακας με τεράστια εμπειρία και έχει διεθνή εμπειρία για την Αγγλία.

«Θα φέρει ανταγωνισμό και αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε — υγιή ανταγωνισμό, ποιοτικό ανταγωνισμό σε κάθε θέση. Αναγνωρίσαμε τον Άαρον ως την ιδανική επιλογή».

Μπορεί ο Ράμσντεϊλ να αντιμετωπίσει την Τσέλσι το Σαββατοκύριακο;
Ενώ ο Μάρτιν Όντεγκαρντ δεν θα είναι διαθέσιμος για να αντιμετωπίσει την Τσέλσι, ο Ράμσντεϊλ θα μπορούσε να γίνει ομάδα της Αρτέτα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η διεθνής Αγγλία έχασε το τελευταίο παιχνίδι της Sheffield United την Τετάρτη. Αυτή τη στιγμή βάζει τις τελευταίες πινελιές στην μετακόμιση του στην Άρσεναλ.

«Υπάρχουν ακόμα κάποια γραφειοκρατία που γίνονται», εξήγησε η Arteta. «Είχε κάνει και την ιατρική του ως επί το πλείστον. Υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να τακτοποιήσουμε με το Σέφιλντ [United]».

Σε περίπτωση που όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η Arsenal θα μπορούσε να επιβεβαιώσει το Ramsdale την Παρασκευή και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι σε θέση να καταχωρήσει τον τερματοφύλακα εγκαίρως για την αναμέτρηση της Premier League της Κυριακής με την Chelsea στα Emirates.