Η Arteta εξηγεί γιατί η Arsenal δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους κορυφαίους τέσσερις ισχυρισμό

Οι Gunners έκαναν το χειρότερο ξεκίνημα τους σε μια εκστρατεία από το 1974-75 και τώρα έχουν κολλήσει στο δέκατο στο τραπέζι στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Mikel Arteta επιμένει ότι είναι «πολύ νωρίς» να αποκλείσουμε την Arsenal από την πρώτη κατηγορία, παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Arsenal γνώρισε χρόνους δοκιμών στις αρχές της σεζόν, διαχειρίζοντας τέσσερις νίκες και δύο κληρώσεις από την έναρξη των 14 αγώνων πρωταθλήματος.

Ήταν το χειρότερο ξεκίνημα των Gunners σε μια αγγλική εκστρατεία κορυφαίων πτήσεων από τη σεζόν 1974-75, και η πίεση αυξανόταν στην Arteta με την ομάδα του να ψάχνει για μάχη υποβιβασμού.

Ωστόσο, έχουν υποστεί ένα είδος αναβίωσης τα τελευταία χρόνια — αήττητοι στις προηγούμενες επτά εξόδους πρωταθλήματος και 16 βαθμοί που συγκεντρώθηκαν από τα τελευταία 18.

Η βόρεια πλευρά του Λονδίνου είναι οκτώ βαθμοί ακυβέρνητοι από τους τέσσερις κορυφαίους που κατευθύνονται στον αγώνα της Τρίτης εναντίον του Wolves, και ο Arteta πιστεύει ότι η ανανεωμένη ομάδα του μπορεί να επιτύχει τα προσόντα του Champions League.

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς [για να αποκλειστεί μέσα ή έξω] επειδή υπάρχουν πολλά σημεία, πρέπει να είστε συνεπείς», είπε το αφεντικό της Arsenal, μέσω Evening Standard.

«Δεν βασίζεστε μόνο στον εαυτό σας, οπότε ας μείνουμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και όσο καλύτερα κάνουμε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες στο τέλος της σεζόν να αγωνιστούμε γι’ αυτό.

«Υπάρχουν πράγματα που δεν είναι πραγματικά υπό τον έλεγχό μας αυτή τη στιγμή, αλλά πολλά από αυτά είναι και αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

«Βλέπεις τα αποτελέσματα κάθε Σαββατοκύριακο και λες: ‘Πω πω, πολύ έκπληξη’. Και τις περισσότερες φορές δεν είναι ένα ή δύο, είναι περισσότερο από αυτό.

«Σας λέει πόσο δύσκολη ήταν η σεζόν για όλους και πόσο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

«Κοιτάξτε για παράδειγμα στο Man City, όπου ήταν δυόμισι μήνες πριν και πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή και δεν μπορείτε να το πιστέψετε, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα σε αυτό το πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι είναι η περίπτωση του ανταγωνισμού σε αυτό το πρωτάθλημα και ο αριθμός των λαθών που κάνουμε για τους εαυτούς μας σε κρίσιμες στιγμές των αγώνων που οδηγούν στην απώλεια αυτών των αγώνων.

«Τη στιγμή που διορθώσαμε ότι ήμασταν πολύ πιο δυνατοί. Νομίζω ότι η εμπιστοσύνη είναι ένας μεγάλος παράγοντας και αν χάνετε παιχνίδια και δεν μπορείτε να εξηγήσετε γιατί τότε οι παίκτες τείνουν να έχουν κακούς φόβους μερικές φορές, ή να μην είναι τόσο πεπεισμένοι ότι μπορούν πραγματικά να κερδίσουν κάθε παιχνίδι.

«Αλλά όταν μπαίνεις σε μια καλή πορεία της φόρμας τότε είναι εντελώς το αντίθετο και είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.»