Η Arteta απαντά στους ισχυρισμούς εξόδου του Aubameyang

Ο Mikel Arteta απάντησε σε ισχυρισμούς σχετικά με την αναχώρηση του Pierre-Emerick Aubameyang από την Άρσεναλ στη Βαρκελώνη αυτό το μήνα.

Ο Mikel Arteta μίλησε σε απάντηση στους ισχυρισμούς ότι ο Pierre-Emerick Aubameyang έφυγε από την Άρσεναλ και προσχώρησε στη Βαρκελώνη εξαιτίας του.

Την 1η Φεβρουαρίου, η σύμβαση του αστέρα της Γκαμπόν τερματίστηκε με αμοιβαία συναίνεση πριν πάει στην καταλανική πρωτεύουσα.

Ο επιθετικός αποκλείστηκε από την ομάδα της Αρτέτα λόγω πειθαρχικής παραβίασης στις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Επιπλέον, ο 31χρονος υπέγραψε επίσης το καθήκον να είναι καπετάνιος της Άρσεναλ.

Αργότερα, μετά τη μετάθεσή του στο Καμπ Νόου, σημάδεψε τον αρχηγό των Πυροβολητών για τον τερματισμό της σταδιοδρομίας του Aubameyang στο Στάδιο Emirates.

Απαντώντας στα σχόλια του φόργουορντ σχετικά με το έπος, η Arteta είπε: «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για ό, τι έχει κάνει ο Auba και η συμβολή του. Ο τρόπος που βλέπω τον εαυτό μου σε αυτή τη σχέση είναι η λύση, όχι το πρόβλημα».

Όταν πίεζε τον Auba ισχυριζόμενος ότι αυτός ήταν το θέμα, ο Arteta είπε περαιτέρω: «Αυτή είναι η γνώμη του. Αυτό είπε και πρέπει να το σεβαστείς.»

Πρόσθεσε: «Η τροχιά του Αούμπα στο κλαμπ και η σημασία των στόχων του είναι αναμφισβήτητη. Αλλά έχουμε κι άλλους παίκτες. Και πιστεύουμε ότι έχουμε άλλες ιδιότητες με διαφορετικούς τρόπους για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το ποσό των στόχων που χρειαζόμαστε στην ομάδα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.»