Η Arteta αξιολογεί το ντεμπούτο της Arsenal 50 εκατομμυρίων λιρών

Η καλοκαιρινή υπογραφή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα χρώματα του νέου συλλόγου του στο Mind Series φιλικό την Κυριακή.

Ο Ben White έκανε το ντεμπούτο του για την Arsenal στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, αφήνοντας τον μάνατζερ Mikel Arteta «πραγματικά εντυπωσιασμένο» με την απόδοσή του.

Ο Γουάιτ ήταν μία από τις υψηλού προφίλ μεταγραφές αυτού του καλοκαιριού, με την Άρσεναλ να εκτοξεύει $50 εκατομμύρια για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του από το Μπράιτον.

Το κεντρικό-πίσω δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική XI κατά Chelsea, αλλά βγήκε από τον πάγκο στο δεύτερο μισό αντικαθιστώντας Rob Holding.

Μια ματιά στο τεράστιο ταλέντο του 23χρονου παρατηρήθηκε όταν γύρισε πίσω και έκανε ένα πανέμορφο μπλοκ διάσωσης για να αρνηθεί τον Hakim Ziyech.

Συνολικά, ήταν μια εξαιρετική παράσταση ντεμπούτο από τον Άγγλο, ο οποίος φαινόταν άνετος καθ’ όλη τη διάρκεια, παρόλο που η ομάδα του υπέστη ήττα 2-1.

«Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος», δήλωσε ο Arteta στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

«Νομίζω ότι ο σύλλογος έχει δείξει τη φιλοδοξία και την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

«Είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε εδώ και χρόνια και τον αναγνωρίζουμε ως μια εξαιρετική επιλογή για εμάς, για το μοντέλο παιχνιδιού μας, για την ισορροπία που θέλουμε στην ομάδα όσον αφορά τη νεολαία και τους παίκτες που μπορούν ακόμα να αναπτυχθούν μαζί μας, τόσο μεγάλη στρατολόγηση».