Η Arteta αναμένει «ισχυρός χαρακτήρας» Saka να αναπηδήσει πίσω μετά από ρατσιστική κακοποίηση

Ο 19χρονος υπήρξε στόχος προσβλητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που έχασε την ποινή του για την Αγγλία στον τελικό του Euro 2020.

Ο διευθυντής της Arsenal Mikel Arteta αναμένει ότι ο «ισχυρός χαρακτήρας» Bukayo Saka θα επιστρέψει από τη ρατσιστική κακοποίηση που έχει λάβει.

Ο Σάκα προέβη στην κρίσιμη πέμπτη θέση κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020.

Ο Marcus Rashford και ο Jadon Sancho είχαν χάσει τις κλωτσιές τους πριν από αυτόν, και η ποινή του Saka αντιπροσώπευε λίγο πολύ μια κατάσταση do-or-die για την Αγγλία.

Το ζωηρό πλήθος του Γουέμπλεϊ έμεινε άφωνος καθώς το σουτ του εφήβου σώθηκε από τον Gianluigi Donnarumma, με αποτέλεσμα η Ιταλία να σηκώσει το τρόπαιο.

Έκτοτε, η ρατσιστική κακοποίηση στρέφεται και στους τρεις παίκτες που δεν κατάφεραν να μετατρέψουν το πιστολίδι, με τα επιθετικά μηνύματα να προωθούν ευρεία καταδίκη και αστυνομική έρευνα.

«Ναι, έχω. Όλοι έχουμε, νομίζω, μιλήσει μαζί του, στείλει μηνύματα», δήλωσε η Arteta στο Sky Sports.

«Θα είναι μια χαρά. Είναι τόσο δυνατός χαρακτήρας. Έχει λάβει πολλή αγάπη και υποστήριξη από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όχι μόνο με την Arsenal αλλά και την εθνική ομάδα και όλους τους Άγγλους οπαδούς, επειδή δεν του αξίζει τίποτα σαν αυτά που έχει περάσει».