Η Arsenal επιβεβαιώνει την κίνηση των €40 εκατ. για τον μέσο του Πόρτο

Οι Gunners έχουν προσθέσει Fabio Vieira στις τάξεις τους μπροστά από την επόμενη σεζόν.

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την υπογραφή του Φάμπιο Βιέιρα σε πενταετή συμφωνία.

Ο επιθετικός μέσος του Πόρτο θα ενωθεί με τους Gunners στα πλαίσια των καλοκαιρινών τους σχεδίων στρατολόγησης. Οι σύλλογοι κατέληξαν σε συμφωνία την Πέμπτη, με την Πόρτο να ανακοινώνει την πώληση στο πορτογαλικό χρηματιστήριο μια ημέρα αργότερα.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την υπογραφή του Fabio από την FC Porto», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Arsenal Edu στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Ο Fabio είναι ένας παίκτης με ειδικές ιδιότητες που είναι άνετος με την μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

«Ανυπομονούμε όλοι να συνεργαστούμε μαζί του και να απολαύσουμε τη μελλοντική συμβολή του στην Άρσεναλ. Θα συνεχίσουμε τώρα να εργαζόμαστε σκληρά και ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το παράθυρο μεταφοράς όσο το δυνατόν πιο έντονα.»

Ο Μίκελ Αρτέτα πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που αναγνωρίσαμε και υπογράψαμε ένα τόσο ξεχωριστό ταλέντο. Ο Fabio είναι ένας πολύ δημιουργικός παίκτης που θα φέρει υψηλή ποιότητα και ευελιξία στο επιθετικό μας παιχνίδι.

«Καλωσορίζουμε τον Fabio και την οικογένειά του στην ομάδα μας και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μαζί του πριν από τη νέα σεζόν.»

Ο Βιέρα κατέγραψε επτά γκολ και 16 ασίστ για τον Πόρτο στις 39 εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν. Σύμφωνα με την The Athletic, οι Gunners θα καταβάλουν ένα αρχικό τέλος €35 εκατ. για τον μέσο, με πιθανά 5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα.