Η Arsenal έχει οριστεί για «επένδυση πολλών εκατομμυρίων λιρών» στα Εμιράτα

Οι Πυροβολητές σχεδιάζουν να κάνουν μια βαριά επένδυση στην ανακαίνιση του γηπέδου τους.

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για τους μεγαλύτερους οπαδούς της Άρσεναλ, αλλά έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που ο σύλλογος αντικατέστησε το ιστορικό Highbury με τα Εμιράτα.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές αναφορές έχουν προκύψει από τους οπαδούς που διαμαρτύρονται για τη διαρροή της στέγης του σταδίου. Οι οπαδοί των Gunners ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι βλέποντας το LA Rams να κερδίζει το NFL Super Bowl την Κυριακή.

Ο ιδιοκτήτης της οπλοστάσιο Stan Kroenke κατέχει επίσης την πλειοψηφία των μετοχών των Ραμς. Η επένδυση 5 δισεκατομμυρίων λιρών της Kroenke στο franchise NFL έχει εντείνει την κριτική για την αμέλεια του απέναντι στην κατάσταση της Emirates.

Μια νέα έκθεση από την Telegraph ισχυρίζεται ότι η διοίκηση της Άρσεναλ ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις για το επόμενο καλοκαίρι. Εκτός από τις διορθώσεις και τη συνολική ανανέωση, ο σύλλογος πιθανότατα θα αναβαθμίσει την τεχνολογία του σταδίου.

Άλλοι frontruntrunners της Πρέμιερ Λιγκ είτε έχουν ήδη ξεκινήσει είτε έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για την ανακατασκευή των γηπέδων τους.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ συνεχίζουν τα σχέδια ανακαίνισης των γηπέδων τους, ενώ το γήπεδο της Τότεναμ είναι μόλις δύο ετών. Η Chelsea και η Manchester United, οι οποίες και οι δύο έχουν προσελκύσει κριτική για την κατάσταση των γηπέδων τους, ανακοίνωσαν πρόσφατα σχέδια βελτίωσης των γηπέδων τους.

Ωστόσο, η Arsenal έχει υποστεί περισσότερες οικονομικές απώλειες σε σύγκριση με αυτές των συλλόγων τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τις επιπτώσεις της πανδημίας στις εισοδηματικές ροές του συλλόγου, η απουσία τους στους ευρωπαϊκούς αγώνες περιόρισε περαιτέρω τις οικονομικές επιλογές τους.

Συνεχίζοντας τον σφιχτό αγώνα τους για ένα κορυφαίο τέρμα, οι Gunners θα φιλοξενήσουν τον Μπρέντφορντ στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος το Σάββατο.