Η Alba περιγράφει πώς η Βαρκελώνη έχει αλλάξει μετά την άφιξη του Xavi

Ο Jordi Alba αισθάνεται εξαιρετικά περήφανος για τον πρώην συνάδελφό του και νέο διευθυντή Xavi που βοήθησε στην αλλαγή του συνόλου του vibe στη Βαρκελώνη.

Ο Jordi Alba εξήγησε πώς η άφιξη του Xavi Hernandez στη Βαρκελώνη έχει δώσει «επιπλέον κίνητρο» για όλους τους παίκτες να παίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο καταλανικός σύλλογος κέρδισε την πρώτη του νίκη στο πλαίσιο του νέου προπονητή καθώς νίκησαν την Espanyol σε ένα παιχνίδι ντέρμπι στη La Liga το Σάββατο.

Επόμενη για το Μπλαουγκράνα είναι μια συνάντηση με την Μπενφίκα την Τρίτη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει για τον Άλμπα και την πλευρά του.

Ωστόσο, ο αριστερός εξωστρεφής Barca χρειάστηκε χρόνο για να σκεφτεί τις αλλαγές που ξεκίνησαν από τον πρώην συμπαίκτη του και το νέο αφεντικό.

«Είναι ένα επιπλέον κίνητρο να τον έχουμε ως προπονητή, τουλάχιστον για μένα», δήλωσε η Alba σε δημοσιογράφους. «Θα λογοδοτήσω γι’ αυτόν. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τον κάνουμε περήφανο. Αυτή είναι η αποστολή.»

«Οι δραστηριότητές του πριν από την προπόνηση είναι πολύ διασκεδαστικές. Μας κάνουν να δεθούμε. Οι προπονήσεις είναι πολύ διασκεδαστικές και πολύ απαιτητικές. Είμαστε ευτυχισμένοι.»

«Υπήρξαν αλλαγές, αλλά δεν θέλω να υποβαθμίσω αυτούς που έχουν υπάρξει πριν».

«Στο τέλος, το πιο εύκολο πράγμα είναι να απολύσεις τον προπονητή. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, φταίνε και οι παίκτες. Μια αλλαγή προπονητή δεν είναι ευχάριστη, αλλά είμαστε εντάξει με τον Xavi.»

«Έχει τονίσει την ομιλία με όλους, ειδικά με εκείνους που δεν έπαιζαν. Αυτό είναι θετικό για όλη την ομάδα να επιστρέψει για να παγιδευθεί και να μας αφήσει να πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας».

«Είναι αισιόδοξος. Είναι πολύ θετικός τύπος. Νομίζω ότι μας ενθαρρύνει περισσότερο από το αντίστροφο».