Η Alba καλεί τους συμπαίκτες της Βαρκελώνης να είναι «πιο ενωμένοι από ποτέ»

Το αριστερό ήταν στο στόχαστρο καθώς οι Καταλανοί γίγαντες μετακινήθηκαν μπροστά στους ηγέτες του πρωταθλήματος μετά από μια πειστική νίκη την Τετάρτη.

Η νίκη της FC Barcelona με 3-0 La Liga επί της Elche είναι επωφελής για την ομάδα «πολλά από την ψυχική πλευρά», λέει ο Jordi Alba.

Η Βαρκελώνη, που δεν ήταν καθόλου συνεπής αυτή τη σεζόν, πήρε το γήπεδο στο Camp Nou στο πίσω μέρος μιας απογοητευτικής ισοπαλίας 1-1 με το Cadiz το Σαββατοκύριακο.

Πριν από αυτό, οι άνδρες του Ronald Koeman είχαν υποστεί 4-1 χτύπημα στα χέρια του Paris Saint-Germain στο Champions League.

Αλλά κατάφεραν να αναπηδήσουν πίσω την Τετάρτη καθώς περνούσαν από την Elche και ανέβηκαν στην τρίτη θέση στην κατάταξη La Liga, δύο πόντους πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέντε πίσω από τους ηγέτες Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Βοηθά πολύ από την ψυχική πλευρά», Alba, ο οποίος σκόραρε το τρίτο γκολ, είπε μετά τον αγώνα, μέσω Marca. «Η κλήρωση [εναντίον του Κάντιθ] τις προάλλες ήταν ειλικρινά ένα δύσκολο πλήγμα για όλη την ομάδα.

«Αν δεν είμαστε στο 100 τοις εκατό, δυσκολευόμαστε να κερδίσουμε. Παλέψαμε τις προάλλες και στο πρώτο ημίχρονο και σήμερα.

«Νομίζω ότι η πείνα όλων ήταν πάντα εκεί. Τα πράγματα έχουν εξισώσει πολύ τα τελευταία χρόνια επίσης. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη.

«Είναι δύσκολοι καιροί, αλλά πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ τώρα.»