Η Τσέλσι χτύπησε για «κόπανο «απόφαση να απολύσει τον θρύλο του κλαμπ Λάμπαρντ.

Οι Blues έχουν μείνει πολύ πίσω στον αγώνα τίτλου παρά τις σημαντικές επενδύσεις στην ομάδα τους, γεγονός που οδήγησε τον διευθυντή να χάσει τη δουλειά του.

Frank Lampard άξιζε περισσότερο χρόνο ως επικεφαλής προπονητής Chelsea, υποστηρίζει ο Harry Redknapp, ενώ το branding απόφαση απόλυσης του ως «γόνατο τράνταγμα αντίδραση» από τον σύλλογο.

Τη Δευτέρα, η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν να απαλλάξουν τον Λάμπαρντ από τα διευθυντικά του καθήκοντα.

Οι Blues έχουν λάβει πέντε ήττες στους τελευταίους οκτώ αγώνες της Premier League για να καθίσουν στην ένατη κατάταξη, πέντε πόντους κάτω από το κορυφαίο τέσσερα και 15 ακυβέρνητα από την κορυφή του τραπεζιού.

Η μορφή τους δεν είναι πειστική, και γίνεται ακόμη πιο απαράδεκτη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ξόδεψαν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Ενώ η ομάδα απείχε πολύ από το να παίξει στο επιθυμητό επίπεδο με τον πρώην μέσο στο τιμόνι, η απόφαση για το σακί ήρθε ως έκπληξη αφού είχε οδηγήσει την πλευρά του Λονδίνου στον πέμπτο γύρο του FA Cup.

Redknapp αισθάνεται ότι είναι «ατυχές» ότι ο ανιψιός του δεν είχε αρκετό χρόνο για να γυρίσει τα αποτελέσματα γύρω από το σύλλογο.

«Είναι πολύ απογοητευτικό να ακούω τις ειδήσεις σήμερα το πρωί», δήλωσε ο πρώην διευθυντής του West Ham και της Τότεναμ στο TalkSport. «Στο πίσω μέρος ενός καλού αποτελέσματος, νικώντας τον Λούτον στο Κύπελλο FA, σκέφτηκα ότι θα του δώσουν λίγο χρόνο.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο. Το να χάνεις τέσσερα ή πέντε παιχνίδια δεν σε κάνει ξαφνικά κακό μάνατζερ! Σίγουρα θα πρέπει να έχεις περισσότερη πίστη στους ανθρώπους, αντί να τους δίνεις αυτή την σπασμωδική αντίδραση.

«Η στρατολόγηση για μένα το καλοκαίρι, όλα τα χρήματα που ξόδεψαν, δεν νομίζω ότι τα ξόδεψαν καλά. Δεν έχω εντυπωσιαστεί από τους παίκτες που έφεραν εκτός από τον Thiago Silva που έφεραν σε μια δωρεάν μεταφορά, οι υπόλοιποι από αυτούς έχουν μεγάλα ερωτηματικά πάνω.

«Αμφιβάλλω πολύ αν ο Φρανκ είχε μεγάλο λόγο πάνω από το ποιος ήρθε.

«Αν ανησυχούσαν για την έλλειψη εμπειρίας του, ίσως θα έπρεπε να είχαν φέρει κάποιον με περισσότερη εμπειρία γύρω του. Χρειάζεσαι ανθρώπους γύρω σου όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, και αυτός δεν το είχε.

«Χρειάζεσαι χρόνο, και δυστυχώς στο Τσέλσι, είναι ένα κλαμπ όπου δεν φαίνεται να σου δίνουν χρόνο.»