«Η Τσέλσι μπορεί να πάει μέχρι το Τσάμπιονς Λιγκ»

Η Τσέλσι πρέπει τώρα να θεωρηθεί γνήσιος υποψήφιος για να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με τον πρώην αστέρα Μπλουζ Γκλεν Χοντλ.

Η Τσέλσι δείχνει το σωστό θάρρος που χρειάζεται και θα μπορούσαν να εκπλήξουν τους πάντες και να διεκδικήσουν μια απροσδόκητη νίκη του Champions League, λέει ο Glen Hoddle.

Οι Blues προχώρσαν στους ημιτελικούς του διαγωνισμού, με άθροισμα 2-1 πάνω από το Πόρτο. Ο Mehdi Taremi σκόραρε τον νικητή για το Πόρτο στο σκέλος της επιστροφής, αλλά ήταν πολύ αργά για να επηρεάσει το αποτέλεσμα της ισοπαλίας ούτως ή άλλως.

Στα ημιτελικά, η Τσέλσι θα αναλάβει τον νικητή μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, και θα μπορούσε πιθανότατα να είναι οι Ισπανοί γίγαντες, με βάση το συνολικό προβάδισμα 3-1 πριν από το σκέλος της επιστροφής. Το αφεντικό του Blues Thomas Tucel έχει μιλήσει και γι’ αυτό.

Ωστόσο, ο πρώην αστέρας του Blues Hoddle άλλαξε την προηγούμενη κριτική του στάση και τώρα πιστεύει ότι η πρώην πλευρά του μπορεί να συνεχίσει για να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Είπε στο BT Sport: «Νομίζω ότι 80-περίεργο χιλιάδες στο Bernabeu, όχι ευχαριστώ, αλλά σε αυτό το γήπεδο κατάρτισης [όπου η Μαδρίτη θα παίξει], μου αρέσει Chelsea.

«Νομίζω ότι η Τσέλσι μπορεί να κάνει όλη τη διαδρομή. Άκου, η Λίβερπουλ μπορεί ακόμα να το αλλάξει, ας είμαστε δίκαιοι — δεν έχουν τον 12ο άντρα που έχουν συνήθως στο Άνφιλντ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Μιλώντας για την προσέγγιση της Τσέλσι εναντίον του Πόρτο, ο Χόντλ πρόσθεσε: «Απόψε, πήγαν για εμπειρία στο πίσω μέρος. Αυτές οι τρεις κεντροπλάτες δεν θα έκαναν τίποτα ανόητο, δεν θα προπορευόντουσαν, δεν θα άφηναν τους εαυτούς τους εκτεθειμένους, ήταν πραγματικά έμπειροι, αυτοί οι τύποι.

«Εάν έχετε ένα γκολ, τότε αυτό είναι ένα μεγάλο μπόνους, απλά βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν συμβαίνει στο άλλο άκρο. Δυστυχώς για την Τσέλσι, κάτι συνέβη ακριβώς στο τέλος, αλλά το Πόρτο δεν είχε φιλοδοξία, δεν είχαν την πρόθεση.

«Δεν συνέβη όταν η Τσέλσι δεν είχε πραγματικά τόσο χώρο για να τους αντιμετωπίσει.»

Επίσης μαζί με τον Hoddle, ο Rio Ferdinand ήταν εξίσου ευχαριστημένος με τον τρόπο που η Chelsea προσέγγισε το παιχνίδι εναντίον του Porto. «Αυτά τα παιχνίδια μπορεί να γίνουν δύσκολα αν δεν τα προσεγγίσεις με τον σωστό τρόπο. Σε αυτό το επίπεδο, θα τιμωρηθείς.»

«Υπάρχει ποιότητα στο γήπεδο, οπότε αν δεν είστε επαγγελματικά έτοιμοι και δεν επικεντρώνεστε σε ό, τι είναι στο χέρι σας, μπορείτε να πιαστείτε».

«Αλλά, πρέπει να το δώσετε σε αυτή την ομάδα σήμερα, και στο πρώτο σκέλος, ήταν σε αρμονία με αυτό και έκαναν μια εργατική και επαγγελματική απόδοση.»