Η Τσέλσι ανακοινώνει μια κερδοφόρα νέα προσφορά χορηγού με μανίκι πουκάμισου

Οι Blues έχουν χτυπήσει μια προσοδοφόρα συμφωνία πουκάμισο-μανίκι με μια ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Chelsea ανακοίνωσε συμβόλαιο με την WhaleFin για τις ομάδες ανδρών και γυναικών από την αρχή της σεζόν 2022/23.

Η WhaleFin, μια πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που ανήκει στον όμιλο Amber με έδρα τη Σιγκαπούρη, θα καταβάλει στον όμιλο Premier League 20 εκατομμύρια λίρες ($24 μ/€23 εκατ.) ετησίως στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Το Sky News έχει δηλώσει ότι η Τσέλσι και ο Γουάλεφίν συμφώνησαν για τη συμφωνία τον Ιανουάριο, ένα μήνα πριν την εισβολή της Ρωσίας — πατρίδα του απερχόμενου ιδιοκτήτη των Blues Ρόμαν Αμπράμοβιτς — στην Ουκρανία.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά συναρπαστική συνεργασία για τον σύλλογο, η οποία μας ευθυγραμμίζει με μία από τις πιο προηγμένες εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chelsea Guy Lawrence.

«Καθώς το Amber Group συνεχίζει να επεκτείνει την κάλυψη της πλατφόρμας του παγκοσμίως, θα έχει πλέον τη δυνατότητα όχι μόνο να μιλήσει με εκατοντάδες εκατομμύρια πιστούς οπαδούς της Chelsea σε όλο τον κόσμο, αλλά και να τους δει και τα δισεκατομμύρια που συντονίζονται στην Premier League κάθε σεζόν.»

Η Τσέλσι εισέρχεται στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει την πρώτη επιδρομή της Τσέλσι σε κρυπτονομίσματα. Ο Whalefin θα αντικαταστήσει την Hyundai ως χορηγός του συλλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κορεάτης κατασκευαστής αυτοκινήτων βρίσκεται σε συνομιλίες σχετικά με μια εναλλακτική λύση. Οι Blues αναζητούν επίσης ένα νέο κύριο χορηγό πουκάμισο για να πετύχει την ομάδα κινητής τηλεφωνίας 3 Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τώρα, η Τσέλσι αναμένει έγκριση από την Πρέμιερ Λιγκ, και για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδώσει ειδική άδεια, για να ολοκληρώσει μια αλλαγή ιδιοκτησίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς υπέγραψε όρους για την πώληση των Club World Champions σε κοινοπραξία υπό την ηγεσία του συνιδιοκτήτη των LA Dodgers Τοντ Μπόελι. Η εξαγορά θα κοστίσει περίπου 4,25 δισεκατομμύρια λίρες. Οι νέοι ιδιοκτήτες θα αγοράσουν τις μετοχές του Αμπράμοβιτς για 2,5 δισεκατομμύρια λίρες. Θα δεσμεύσουν επιπλέον 1,75 δισεκατομμύρια λίρες μελλοντικής επένδυσης σε εγκαταστάσεις συλλόγων, ακαδημίες και ομάδες γυναικών.

Η Τσέλσι ελπίζει να ολοκληρώσει την εξαγορά πριν τελειώσει η ειδική άδεια για συνέχιση των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στο τέλος αυτού του μήνα.