Η τελευταία απειλή του Χαβιέ Τεμπά για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ

Στο πλαίσιο του συνεχούς αγώνα του ενάντια στους συλλόγους της European Super League, ο Javier Tebas τους έστειλε την τελευταία απειλή ή προειδοποίηση.

Είναι αρκετά σαφές ότι ο Javier Tebas εξακολουθεί να θεωρεί τους συλλόγους της European Super League ως σημαντική απειλή, όπως δήλωσε πρόσφατα. Αν και συνεχίζει να λέει ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι νεκρή, τα γεγονότα λένε μια πολύ διαφορετική ιστορία από τον υπόλοιπο κόσμο. Μόνο η La Liga και οι πρόεδροι της UEFA ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο που πιστεύει ότι αυτή η Super League δεν είναι πια ζωντανή. Σε πρόσφατη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου με όλους τους συνεργάτες του συλλόγου, η Joan Laporta δήλωσε στους υποστηρικτές της FC Barcelona ότι η Super League είναι ακόμα ζωντανή.

Θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να επιτευχθεί μια κατάλληλη συμφωνία. Αλλά ο Tebas εξακολουθεί να αγωνίζεται ενάντια σε αυτή την ιδέα και δεν θέλει καμία σχέση με αυτό το νέο τουρνουά. Όταν οι αγγλικοί σύλλογοι απέδρασαν από το πρωτάθλημα, ποτέ δεν έκοψαν εντελώς την επαφή με τους τρεις εναπομείναντες συλλόγους. Στην πραγματικότητα, η UEFA ήθελε να επικυρώσει αυτούς τους θεσμούς, αλλά ο νόμος τους προστάτευε όλους από την απαγόρευση. Αυτό σημαίνει ότι ο Florentino Perez βρίσκεται ήδη δύο βήματα μπροστά από την αντιπολίτευση.

Ο Τέμπας πιστεύει ότι η Σούπερ Λιγκ είναι νεκρή.

Σύμφωνα με το ESPN, αυτό είπε πρόσφατα ο Javier Tebas για την Super League: «Έχω μιλήσει με στελέχη της Barca τις τελευταίες ημέρες. Πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν και νομίζω ότι κάνουν λάθος. Η έννοια της Super League είναι αδύνατη. Εννέα από τις δώδεκα ομάδες ζήτησαν να διαλύσουν την εταιρεία που ίδρυσαν. Το μοντέλο που υπερασπίζονται, χωρίς τα αγγλικά κλαμπ… νομίζω ότι είναι νεκρό. Είναι ένα πλοίο με τρεις ναυαγούς και μια σημαία, και αυτή η σημαία είναι διαταγή από δικαστή της Μαδρίτης.

«Laporta λέει ότι τα δικαστήρια έχουν πει ότι έχουν δίκιο, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι ένας δικαστής στη Μαδρίτη και μια διαταγή. Προσπάθησα να τους πείσω ότι κάνουν λάθος και ότι πρέπει να δουλεύουν σε άλλες γραμμές. Υπήρξε πολλή ένταση. Οι περισσότεροι από τους αγγλικούς συλλόγους θέλουν να γυρίσουν τη σελίδα στην Super League. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα μεγάλα κλαμπ να είναι το κέντρο της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Είναι σημαντικά, αλλά από εκεί να τους αφήσουμε να διοικήσουν τη βιομηχανία και να αποφασίσουν πώς θα μοιραστούν τα χρήματα…