Η τελευταία απειλή της UEFA για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την FC Barcelona

Εν μέσω της απόφασής τους να παραμείνουν στην Super League, η Ρεάλ Μαδρίτης και η FC Barcelona μόλις πήραν την τελευταία απειλή από την UEFA την Παρασκευή.

Ο χρόνος τρέχει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους όσον αφορά την UEFA. Ο Πρόεδρος Aleksander Cefering συνεχίζει να προωθεί τις απειλές του εναντίον των τριών συλλόγων που παραμένουν στο τουρνουά που δημιουργήθηκε. Αρνείται να καθίσει και να διαπραγματευτεί νέους όρους ενός διαγωνισμού που ταιριάζει σε όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και οι δύο πλευρές αγνόησαν τι σκέφτονται οι παίκτες, οι μάνατζερ και οι υποστηρικτές.

Το μόνο που θέλουν είναι η δική τους μορφή να προχωρήσουν και ο πόλεμος είναι εναντίον όλων. Ο Ceferin συνεχίζει να κάνει γύρους για να υπενθυμίσει σε αυτά τα τρία κλαμπ ότι η UEFA θα τους τιμωρήσει αν δεν αλλάξουν τον τόνο τους. Όσο αυτή η ιδέα της Super League παραμένει ενεργή, κανένας σύλλογος που αποτελεί μέρος του αν θα είναι ασφαλής. Ωστόσο, υπάρχει μια νομική πτυχή σε όλα αυτά που η UEFA δεν έχει εξετάσει.

Η απειλή του Ceferin και το πραγματικό τοπίο.

Ο Φλορεντίνο Περέζ σχεδίασε αυτά τα δύο και τρία βήματα μπροστά από όλους τους άλλους. Όταν τον είδαμε να λέει ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να βγει από την Super League, το εννοούσε με το να χαστουκίσει μεγάλες κυρώσεις σε όσους προσπάθησαν. Το ίδιο ισχύει και για την UEFA και τις απειλές τους. Νομικά, δεν μπορούν να τιμωρήσουν κανένα κλαμπ επειδή δεν παραβίασαν κανέναν γραπτό κανόνα. Αλλά ο Ceferin δεν ενδιαφέρεται όπως είπε στο AP: «Οι σύλλογοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν είναι σύλλογοι της Super League ή αν είναι μια ευρωπαϊκή ομάδα. Αν συνεχίσουν να λένε ότι είναι σύλλογος της Super League, τότε δεν θα παίξουν στο Champions League.

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε νομική εμπειρογνωμοσύνη και στη συνέχεια θα πούμε, αλλά όλοι αντιμετωπίζουν συνέπειες για τις αποφάσεις τους και το γνωρίζουν αυτό. Για μένα, είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση μεταξύ των συλλόγων που παραδέχτηκαν το λάθος τους και είπαν, «Θα εγκαταλείψουμε το πρότζεκτ». Οι άλλοι γνωρίζουν κυρίως ότι θα έλεγα ότι αυτό το έργο είναι νεκρό, αλλά μάλλον δεν θέλουν να το πιστέψουν».