Η στάση του NFF για το μέλλον της Νιγηρίας διευθυντής Rohr αποκάλυψε

Υπήρξαν φήμες την περασμένη εβδομάδα που υποδηλώνουν ότι το ξόρκι του Gernot Rohr ως προπονητής της Νιγηρίας θα μπορούσε σύντομα να τελειώσει.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νιγηρίας (NFF) «δεν μπορεί να κάνει τίποτ’ για το μέλλον του διευθυντή της εθνικής ομάδας Gernot Rohr.

Ενώ η ισοπαλία 1-1 εναντίον του Πράσινου Ακρωτηρίου την περασμένη εβδομάδα ήταν αρκετή για να στείλει τη Νιγηρία στα πλέι-οφ για μια θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, δεν έκανε πολλά για να διευκολύνει την αυξανόμενη κερδοσκοπία για το μέλλον του Rohr.

Οι οπαδοί έχουν γίνει ανυπόμονοι με τη γερμανική μπροστά από το τουρνουά AFCON τον Ιανουάριο και το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους.

Έκτοτε έχουν προκύψει αναφορές την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες ισχυρίζονται ότι το NFF απάλλαξε τον Ρορ από τα καθήκοντά του, με κάποιες πηγές να ισχυρίζονται ότι ο Σέρβος προπονητής Μλάντεν Κρστάιτς μπορεί να γίνει ο επόμενος μάνατζερ της Νιγηρίας.

Αποκαλύφθηκε η στάση του NFF

Ένας ανώνυμος κορυφαίος αξιωματούχος του NFF, ωστόσο, έχει πει στην Guardian ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το μέλλον του Rohr.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τον Rohr τώρα», είπε ο αξιωματούχος. «Έχω διαβάσει πολλές ιστορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι το NFF έχει πει στον Rohr να πάει. Οι άνθρωποι απλά πουλάνε διάφορες φήμες, αλλά μπορώ να σας πω ότι δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για το σκοπό αυτό. Αυτή είναι η θέση μας.»

Η Guardian πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση του Rohr από το συμβόλαιό του, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2022, θα μπορούσε να κοστίσει στο NFF περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια (N822m/€1,7 εκατ.).

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορεί να πληρώσει τέτοια αμοιβή, έτσι η μόνη διέξοδος εμφανίζεται για να παραιτηθεί ο Rohr από τη θέση του.