Η Πρέμιερ Λιγκ αποκαλύπτει τη θέση τους στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ

Καθώς τα σχέδια για μια προτεινόμενη Ευρωπαϊκή Super League συνεχίζουν να κάνουν τους γύρους, η Πρέμιερ Λιγκ είχε τη γνώμη τους σχετικά με το θέμα.

Η Πρέμιερ Λιγκ έχει επιβάλει σχέδια για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, σημαίνοντάς την αντιανταγωνιστική και υπονοώντας ότι υπονομεύουν την ακεραιότητα του αθλήματος.

Η Μαν Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Σπερς έχουν υπογράψει όλες επιστολές πρόθεσης να ενταχθούν σε μια νέα Ευρωπαϊκή Super League — αλλά η αγγλική κορυφαία πτήση δεν είναι παρά ενάντια στην ιδέα.

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή, με κάποιους να βλέπουν έναν τέτοιο ανταγωνισμό να κάνει κάποιο καλό, ενώ άλλοι το βλέπουν σαν μια «περιττή» ευκαμψία εξουσίας από τις πάνω πλευρές.

Στην τελευταία δήλωση της Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα δώσουν την υποστήριξή τους σε αυτό καθόλου.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, εκπρόσωπος της Πρέμιερ Λιγκ δήλωσε: «Η Πρέμιερ Λιγκ καταδικάζει κάθε πρόταση που προσβάλλει τις αρχές του ανοικτού ανταγωνισμού και της αθλητικής αξίας, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της εγχώριας και ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας.

«Οι οπαδοί κάθε συλλόγου στην Αγγλία και σε όλη την Ευρώπη μπορούν σήμερα να ονειρεύονται ότι η ομάδα τους μπορεί να ανέβει στην κορυφή και να παίξει ενάντια στους καλύτερους. Πιστεύουμε ότι η έννοια της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ θα κατέστρεφε αυτό το όνειρο.

«Η Premier League είναι υπερήφανη που διοργανώνει έναν ανταγωνιστικό και συναρπαστικό ποδοσφαιρικό διαγωνισμό που το έχει καταστήσει το πιο διαδεδομένο πρωτάθλημα στον κόσμο. Η επιτυχία μας μας επέτρεψε να προσφέρουμε μια ασυναγώνιστη οικονομική συνεισφορά στην εγχώρια ποδοσφαιρική πυραμίδα.

«Μια Ευρωπαϊκή Super League θα υπονομεύσει την έκκληση ολόκληρου του παιχνιδιού και θα έχει βαθύτατα επιζήμια αντίκτυπο στις άμεσες και μελλοντικές προοπτικές της Πρέμιερ Λιγκ και των συλλόγων μελών της, καθώς και σε όλους εκείνους στο ποδόσφαιρο που βασίζονται στη χρηματοδότηση και την αλληλεγγύη μας για να ευημερήσουν.

«Θα συνεργαστούμε με τους οπαδούς, The FA, EFL, PFA και LMA, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα και τις μελλοντικές προοπτικές του αγγλικού ποδοσφαίρου προς το συμφέρον του παιχνιδιού.»