Η Πορτογαλία είπε να προσλάβει τον Μουρίνιο ως αντικαταστάτη Σάντος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η ένταση μεταξύ Κριστιάνο Ρονάλντο και Σάντος ίσως πείσει την Πορτογαλία να αναζητήσει νέο προπονητή.

Ο πρώην διεθνής διεθνής πορτογαλικός Maniche πιστεύει ότι ο Χοσέ Μουρίνιο αποτελεί ιδανική επιλογή για αντικατάσταση του Φερνάντο Σάντος ως μάνατζερ της Πορτογαλίας.

Ο Σάντος δέχεται πυρά μετά την συγκλονισμένη ήττα της πλευράς του εναντίον του Μαρόκου στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η απόφασή του να βάλει στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα δύο τελευταία παιχνίδια της Πορτογαλίας στο τουρνουά έχει επίσης υπονομεύσει τη θέση του στο καμαρίνι της εθνικής ομάδας.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές αναφορές υποστηρίζουν ότι η πορτογαλική FA (FPF) βρίσκεται στα πρόθυρα της απόλυσης του Santos.

Ο Μανίτσε, ο οποίος έπαιξε υπό τον Μουρίνιο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πόρτο, πιστεύει ότι το αφεντικό των Ρομά μπορεί να αποτελέσει λύση στα προβλήματα της Πορτογαλίας.

«Ο Jose Mourinho είναι ο προπονητής που έχει απόλυτο νόημα για τη θέση, για όλα όσα έχει ήδη επιτύχει και έχει επιτύχει», είπε ο Maniche στο Radio Renascenca.

«Είναι ένας έμπειρος προπονητής που είναι πολύ προετοιμασμένος για τις δυσκολίες γιατί γνωρίζει το ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο μας στο εξωτερικό, είναι έξυπνος και ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τους νέους.

«Έχει ήδη προσαρμοστεί σε αυτή τη γενιά και το απέδειξε κερδίζοντας τίτλο στους Ρομά, κάτι που δεν συνέβη πριν από μερικά χρόνια».

Στη δήλωσή του μετά την απώλεια του Μαρόκου, ο Ρονάλντο παραδέχτηκε ότι το «όνειρο» του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε.

Ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από το διεθνές ποδόσφαιρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σχεδιάζει να συνεχίσει την καριέρα του στην Πορτογαλία μέχρι το 2024 Ευρώ. CR7′ διαμονή θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες Santos» να συνεχίσει τη δουλειά του.

«Πρέπει να υπάρξει άμεση και ειλικρινής συζήτηση και με τους δύο (Ronaldo & Santos)», πρόσθεσε ο Maniche.

«Δεν είναι εύκολη απόφαση για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, καθώς έχει τον καλύτερο Πορτογάλο παίκτη όλων των εποχών και έχει προπονητή με συμβόλαιο.

«Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα στοιχεία ότι υπάρχει μια αδιαθεσία μεταξύ του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.»