Η Πολωνία θα απονείμει στον Λεβαντόφσκι ειδικό βραβείο μετά την απονομή του Ballon d’Or

Ο Πολωνός μπορεί να έχασε μια παρθενική Ballon d’Or, αλλά οι συμπατριώτες του παραμένουν υπερήφανοι και πεπεισμένοι για τη θέση του ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Μια πολωνική πόλη με το όνομα Wieliczka σχεδιάζει να δώσει στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μια μπάλα αλατιού ως παρηγοριά που δεν κέρδισε το Ballon d’Or.

Η Βιελίτσκα, νότιος δήμος κοντά στην Κρακοβία, είναι γνωστός για την εξόρυξη αλατιού. Διαθέτει ένα από τα παλαιότερα αλατωρυχεία του κόσμου, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, με πληθυσμό περίπου 23.395 κατοίκους.

Οι πολίτες της Wieliczka, όπως και η υπόλοιπη Πολωνία, έμειναν απογοητευμένοι όταν είδαν τον Lewandowski να καταλήγει δεύτερος πίσω από τον Lionel Messi στην κατάταξη Ballon d’Or 2021.

Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος Kamil Jastrzebski έχει προτείνει έναν μοναδικό τρόπο για να διορθώσει τη «μεγάλη αδικία «που υπέστη ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου.

«Υπήρξε μεγάλη αδικία και ο Robert Lewandowski έχει γίνει θύμα του», δημοσίευσε στο Twitter. «Ως εκ τούτου — ως μέλος της Wieliczka — προτείνω η πόλη συμβολικά να ανακοινώνει ότι ο Lewy είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

«Wieliczka θα κάνει πραγματικά κάτι που πριν από μερικές δεκάδες ώρες υποτίθεται ότι ήταν απλά ένα αστείο για να βελτιώσει τη διάθεση, δηλαδή, θα αναγνωρίσει συμβολικά Lewandowski ως τον νούμερο ένα παίκτη στον κόσμο.

«Υπήρξε επίσης μια πρόταση για επέκταση της ιδέας μου. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να δώσουν στον αρχηγό της ομάδας μας ένα Salt Ball. Στο παρελθόν, το αλάτι ονομαζόταν «λευκός χρυσός», επομένως έχει επίσης ιστορική και γεωγραφική βάση. Πιστεύω ότι παρά τον πληθωρισμό και τη γενική κρίση, η Wieliczka θα μπορέσει να πάρει αρκετό αλάτι».