Η Πεπ Γκουαρντιόλα υπογράφει νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία στη Μαν Σίτι

Ο πρώην προπονητής της Βαρκελώνης και της Μπάγερν Μονάχου παρέτεινε την παραμονή του στο Etihad για δύο ακόμη σεζόν.

Ο διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Pep Guardiola, υπέγραψε διετή παράταση του συμβολαίου μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Αφού μίλησε με την οικογένειά του, ο Guardiola αποφάσισε να δεσμεύσει το μέλλον του στην ομάδα της Premier League. Ο 51χρονος εξήγησε ότι ήταν μια εύκολη απόφαση από αθλητική σκοπιά, τονίζοντας το σύστημα υποστήριξης που απολαμβάνει στο Μάντσεστερ.

«Υπάρχει ένα οικογενειακό μέρος [στην απόφαση]. Αυτή η μία [ανανέωση συμβολαίου] ασχολήθηκα με την οικογένειά μου περισσότερο από ποτέ, επειδή έχουν ήδη περάσει επτά χρόνια και θα είναι εννέα χρόνια [στο τέλος της νέας σύμβασης]», δήλωσε ο Guardiola στα μέσα ενημέρωσης του συλλόγου.

«Είναι σημαντικό να έχω την αίσθηση ότι με υποστηρίζουν σε αυτές τις αποφάσεις.

«Όσον αφορά τους αθλητικούς τρόπους, ήταν ένα δευτερόλεπτο, η απόφαση. Δεν μπορώ να είμαι σε καλύτερη θέση γιατί αυτά τα επτά χρόνια ήμασταν σε κακές, κακές στιγμές και η οργάνωση, ξεκινώντας με τον Khaldoon Al Mubarak, τον CEO Ferran Soriano, φυσικά τον Txiki [Begiristain] και τον Omar [Berrada], τους κοντινούς μου ανθρώπους — το πώς με υποστηρίζουν σε αυτές τις άσχημες στιγμές, αυτό είναι που πραγματικά μετράει.

«Μπορείτε να κερδίσετε μια φορά σε μια περίοδο σε ένα κλαμπ. Όταν κερδίζεις πολλά, είναι αδύνατο να το κάνεις χωρίς την υποστήριξη της ιεραρχίας σου. Από την πρώτη μέρα, ένιωσα κάτι ιδιαίτερο να βρίσκομαι εδώ. Ξέρω τις συζητήσεις που έχω με τον πρόεδρο Καλντούν και τους ανθρώπους κάθε μέρα.

«Το μόνο που κάνεις είναι το καλύτερό σου. Αυτό το κάνω από την πρώτη μέρα και θα το κάνω μέχρι το τέλος.»

Ο Guardiola βρίσκεται στην Etihad από τον Ιούλιο του 2016, κερδίζοντας 276 από τους 374 αγώνες του (D43 L55). Η πόλη έχει κερδίσει 11 τρόπαια υπό την καθοδήγησή του, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τίτλων της Premier League.