Η Πεπ Γκουαρντιόλα έρχεται σε αντίθεση με τις αξιώσεις ημερολογίου του Γιούργκεν Κλοπ

Μετά τις άγριες αξιώσεις του Γιούργκεν Κλοπ για το Μάντσεστερ Σίτι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έπρεπε να βγει και να τον αντικρούσει εν όψει της σύγκρουσης της επόμενης Κυριακής.

Η σύγκρουση της επόμενης Κυριακής μεταξύ του Pep Guardiola και του Jurgen Klopp μόλις πήρε ένα εντελώς νέο νόημα μεταξύ των δύο μάνατζερ. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, η αντιπαλότητα τους ήταν ευγενική και γεμάτη άμιλλα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Κλοπ ήθελε να παίξει λίγο βρώμικα μιλώντας για το ημερολόγιο της πόλης και ισχυριζόμενος ότι οι μέρες που είχαν πάνω από τους Ρεντς. Ο Guardiola ήταν συγκλονισμένος με αυτές τις δηλώσεις λέγοντας μέσω της ιστοσελίδας του Man City: «Έκανε ένα λάθος. Είχαμε δύο μήνες άδεια, τρεις μήνες, όχι, τέσσερις μήνες! Γι’ αυτό είμαστε στους τέσσερις πρώτους. Ο Γιούργκεν πρέπει να δει ξανά το ημερολόγιο.

«Όταν τον δω, θα του πω πόσες μέρες είχαμε ρεπό. Δεν το περίμενα αυτό από τον Γιούργκεν. Όχι από αυτόν. Εκπλήσσομαι. Νόμιζα ότι ο Γιούργκεν δεν ήταν τέτοιος μάνατζερ. Ίσως ήταν παρεξήγηση. Αν δει το ημερολόγιο θα δει ότι δεν ήταν δύο εβδομάδες. Είχαμε τον Κόβιντ. Μια εβδομάδα και παίξαμε με 14 παίκτες στο Stamford Bridge. Ξέρει ότι δεν είναι αλήθεια. Κανείς στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είχε δύο εβδομάδες άδεια, όλοι το ξέρουν αυτό. Νόμιζα ότι δεν ήταν τέτοιος τύπος. Ίσως να έκανα λάθος. Φυσικά και το ξέχασε. Εμείς δεν το ξεχάσαμε — αλλά αυτοί (Λίβερπουλ) το έκαναν φυσικά.»

Ο Πεπ εξηγεί τι έχασε ο Κλοπ.

«Ήταν μια πρόκληση, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι ήταν εύκολο σε αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε όταν οι άνθρωποι υποφέρουν πολύ περισσότερο από εμάς σε όλο τον κόσμο», συνέχισε η Guardiola. «Ο κόσμος λέει ότι έχει παγωνιά στο παιχνίδι. Δεν είναι παγωνιά, παγωνιά είναι όταν οι άνθρωποι υποφέρουν. Είμαστε απίστευτα τυχεροί και τυχεροί. Όταν συνέβη συνέβη, συνέβη. Όταν έχετε πολλές περιπτώσεις Covid στην αρχή και τραυματισμούς, όταν είχαμε Covid πριν από το παιχνίδι Everton, είπαμε «αυτό είναι αυτό που είναι».

«Είχαμε 14 παίκτες αλλά πήγαμε εκεί (στο Stamford Bridge). Συνέβη σε εμάς, το Newcastle, το Atletico Madrid αυτή τη στιγμή και στο παρελθόν, συνέβη σε όλα τα κλαμπ σε όλο τον κόσμο επειδή όλα άλλαξαν. Μην κοιτάξετε πίσω, πείτε «τι ακολουθεί, πόσους παίκτες έχουμε» και ετοιμαστείτε για το παιχνίδι. Θα το κάνουμε και αν κερδίσουμε, θα συνεχίσουμε, αν χάσουμε, θα συνεχίσουμε. Είναι ο μόνος τρόπος και το έχω κάνει σε όλη μου την καριέρα.»