«Η Πεπ Γκουαρντιόλα έκλεψε το Τσάμπιονς Λιγκ από το Μάντσεστερ Σίτι»

Lothar Matthaus εξέδωσε μια βάναυση ετυμηγορία σχετικά με την τακτική του Pep Guardiola μετά την τελική ήττα 1-0 Champions League του Μάντσεστερ Σίτι στο Τσέλσι.

Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου Λόθαρ Ματθαους εκτιμά ότι η τακτική του Πεπ Γκουαρντιόλα λήστεψε αποτελεσματικά το Μάντσεστερ Σίτι και τους υποστηρικτές του συλλόγου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κριτική έρχεται στο δρόμο της Guardiola από την ήττα του Σαββάτου με 1-0 στην Τσέλσι. Στον πρώτο τελικό της πόλης στον διαγωνισμό, ο Καταλανός έκανε ένα τολμηρό στοίχημα. Ξεκίνησε χωρίς ένα φυσικό μέσο εκμετάλλευσης, έχοντας παγκάρισε Fernandinho και Rodri, και αυτό απέτυχε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πόλη υπολείπεται των συνηθισμένων υψηλών προδιαγραφών στην Πορτογαλία, και το πρώτο ημίχρονο γκολ του Κάι Χάβερτζ ήταν αρκετό για να καταδικάσει τους πρωταθλητές της Πρέμιερ Λιγκ να νικήσουν.

Αλλά αντί να αμφισβητεί την τακτική του Γκουαρντιόλα, ο Ματθαίος ισχυρίστηκε ότι το μέλλον του διευθυντή της πόλης θα μπορούσε τώρα να διακυβευθεί.

«Με το line-up του, έκλεψε το Champions League από τη λέσχη και τους οπαδούς και πρέπει να ακούσει σωστά τη σκληρή κριτική από όλες τις πλευρές», έγραψε στην τελευταία στήλη του Sky Germany.

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν εσωτερικές συζητήσεις για το αν θα τον χωρίσουμε. Οι παίκτες θα τον αμφισβητήσουν από τον τελικό.

«Έπρεπε να δοκιμάσει κάτι ξανά, να παρουσιάσει μια φανταστική εφευρετικότητα στη χειρότερη δυνατή στιγμή και του άξιζε να χάσει.

«Πώς μπορείτε να παίξετε χωρίς αμυντικό μέσο στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας του συλλόγου, ο οποίος ήταν στο γήπεδο σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της σεζόν, που εξασφαλίζει την ισορροπία, ποιος δίνει σε όλους τους εμπλεκόμενους την απαραίτητη ασφάλεια;

«Γιατί άφησε έξω τον Rodri και/ή τον Fernandinho, να ξεκινήσει έξι παίκτες που επιτίθενται και να παίξει χωρίς ένα κέντρο προς τα εμπρός;»

Παρά το γεγονός ότι η Guardiola υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την πόλη μέχρι το 2023 τον Νοέμβριο και πρόσφατα επανέλαβε τα σχέδιά της να συνεχιστεί στο Στάδιο Etihad.