Η οικογένεια του Pele ενημερώνει για την υγεία του θρύλου της Βραζιλίας

Συγγενείς του εμβληματικού πρώην Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή έχουν αρνηθεί αναφορές ότι βρίσκεται σε ανακουφιστική φροντίδα στο νοσοκομείο.

Δύο από τις δύο κόρες του Πελέ επέμεναν ότι ο 82χρονος δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο θανάτου.

Οι κόρες, Κέλι και Φλάβια Νασιμέντο, ανακοίνωσαν σε συνέντευξή τους την Κυριακή ότι ο Πελέ υποβάλλεται σε νοσοκομειακή περίθαλψη για αναπνευστική λοίμωξη που επιδεινώθηκε από τον αγώνα COVID-19.

Ο πρώην Σάντος και η Νέα Υόρκη Cosmos forward, ο οποίος λαμβάνει χημειοθεραπεία στον αγώνα του κατά του καρκίνου, αναμένεται να εγκαταλείψει το νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο μόλις αναρρώσει.

«Είναι άρρωστος, είναι γέρος. Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι εκεί εξαιτίας μιας πνευμονικής λοίμωξης. Και μόλις νιώσει καλύτερα, θα επιστρέψει ξανά στο σπίτι του», δήλωσε η Kely Nascimento στον TV Globo.

«Δεν λέει αντίο σε νοσοκομείο αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Το νοσοκομείο αρνήθηκε επίσης αναφορές ότι η κατάσταση του Πελέ έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, επιμένοντας ότι ο 82χρονος ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία του. Ωστόσο, ούτε το νοσοκομείο ούτε η οικογένεια, έχουν πει αν ο όγκος του παχέος εντέρου που είχε αφαιρέσει το Σεπτέμβριο του 2021 είχε εξαπλωθεί.

«Είναι πολύ άδικο για τους ανθρώπους να λένε ότι βρίσκεται στο τέλος της ζωής του, σε παρηγορητική φροντίδα», δήλωσε η Flavia Nascimento

«Παιδιά, αυτό δεν είναι αλήθεια. Πιστέψτε μας. Δεν είναι στην εντατική, είναι σε ένα κανονικό υπνοδωμάτιο. Δεν είναι σε κίνδυνο, είναι σε θεραπεία.»