Η νέα φιλοσοφία μεταφοράς της Laporta στην FC Barcelona

Με τις νέες αφίξεις στην FC Barcelona, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη νέα φιλοσοφία μεταφοράς της Joan Laporta στο club από τώρα και στο εξής.

Πριν φτάσει η Joan Laporta στην FC Barcelona, υπήρχε μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία μεταφοράς που προερχόταν από την προηγούμενη διοίκηση. Ο Josep Maria Bartomeu ήταν πεπεισμένος ότι η προσφορά μη πληρωτέων συμβάσεων σε οποιονδήποτε παίκτη ήταν ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει. Αυτό έκανε όλους τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο να θέλουν να παίξουν στην FC Barcelona λόγω του αυξημένου μισθού που μπορούσαν να πάρουν. Στο παρελθόν, πιθανές υπογραφές Μπλαουγκράνα ήθελαν να παίξουν στο κλαμπ μόνο και μόνο λόγω της σήμανσης. Αλλά όλα αυτά άλλαξαν την τελευταία δεκαετία.

Ο Laporta επέστρεψε ως πρόεδρος με μοναδικό σκοπό να αλλάξει αυτή την αντίληψη σε κάθε παίκτη που ήθελε να παίξει για τη λέσχη. Πήρε μια σελίδα από το εγχειρίδιο του Φλορεντίνο Περέζ. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετεί πάντα το κύρος του συλλόγου πάνω από το όνομα οποιουδήποτε παίκτη και τήρησε την υπόσχεσή του. Κάθε φορά που ένας παίκτης ήθελε να διαπραγματευτεί για καλύτερη αμοιβή, ο Perez πάντα αρνήθηκε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του. Συνέβη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Σέρτζιο Ράμος πιο πρόσφατα. Η Laporta σημείωσε τα πάντα και αποφάσισε να κάνει το ίδιο.

Τέρμα η ντίβα συμπεριφορά στην Μπαρτσελόνα.

Κάθε παίκτης που πλησίασε την FC Barcelona με την πρόθεση να κερδίσει ένα παχουλό μισθό απορρίπτεται τους τελευταίους μήνες. Ο Antoine Griezmann ήταν ένας από τους πιο πρόσφατους παίκτες που το έκαναν αυτό και ο σύλλογος ήδη ψάχνει για ένα νέο σύλλογο. Μόνο αυτό το καλοκαίρι, η Laporta έφερε τους Eric Garcia, Sergio Aguero και Memphis Depay δωρεάν μεταφορές. Κατά τη διάρκεια των ημερών του Bartomeu, αυτό δεν θα ήταν δυνατό.

Ως μέρος της νέας αυγής στο κλαμπ, ο πρόεδρος έφερε πίσω αυτό το χαμένο κύρος που έκανε το κλαμπ σχεδόν να χρεοκοπήσει. Ακόμα και ο Λέων Μέσι θα πρέπει να μειώσει τον προηγούμενο μισθό του τουλάχιστον στο μισό για να παραμείνει στο σύλλογο. Οι Μπλαουγκράνα δεν ενδίδουν σε συμπεριφορά που μοιάζει με ντίβα από οποιονδήποτε παίκτη, ανεξάρτητα από τα ονόματά τους. Αυτό είναι ένα αυστηρό μήνυμα για όποιον σχεδίαζε να έρθει στο καταλανικό κλαμπ με ένα σύμβολο δολαρίου στο κεφάλι του. Είναι μια νέα εποχή στο FC Barcelona.