«Η νέα εποχή της Ιταλίας ξεκινά αύριο» προειδοποιεί ο Μανσίνι πριν από τη σύγκρουση στη Γερμανία

Οι Azzurri σχεδιάζουν να ενσωματώσουν περισσότερους νέους μετά την αποτυχία τους να φτάσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο Ρομπέρτο Μανσίνι δεσμεύθηκε να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση της ομάδας της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του τουρνουά UEFA Nations League.

Η Ιταλία αγωνίστηκε για συνέπεια από τότε που κέρδισε τον τίτλο Euro 2020 το περασμένο καλοκαίρι. Οι Ατζούρι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από μια συγκλονισμένη ήττα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας στα πλέι-οφ.

Η πλευρά του Μανσίνι υπέστη άλλη μια οπισθοδρόμηση όταν έχασε με 3-0 εναντίον της Αργεντινής στην Finalissima την Τετάρτη. Ο Ιταλός αρχηγός απέκλεισε τους Μάρκο Βεράτι, Λορέντζο Ινσίγκνε, Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, Έμερσον Παλμιέρι, Γιοργκίνιο, Τζιόρτζιο Κιελίνι, Μανουέλ Λαζάρι και Ματία Ζακάνι από την ομάδα του μετά τον αγώνα.

Μιλώντας εν όψει της επερχόμενης σύγκρουσης της ομάδας του με τη Γερμανία, ο Μανσίνι δεσμεύθηκε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα στην Ιταλία.

«Πληρώσαμε το τίμημα εναντίον της Αργεντινής που χάσαμε τόσους πολλούς παίκτες. Δεν ήταν ακριβώς μια τεράστια ομάδα και οι τραυματισμοί έκαναν τα υπόλοιπα. Η Αργεντινή είναι σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και ίσως για πρώτη φορά μετά από τρεισήμισι χρόνια βρήκαμε μια ομάδα που πραγματικά μας κυριάρχησε, τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο.

«Παίρνει χρόνο. Δεν μπορούμε απλά να εφεύρουμε νέους παίκτες αμέσως, ξέραμε ότι θα ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Θα γίνει ολική επαναφορά, πολλοί από τους παίκτες έχουν ήδη φύγει και δεν ήταν σε θέση να παίξουν τέσσερα παιχνίδια, θα δημιουργούσε ακόμα περισσότερα προβλήματα τον Σεπτέμβριο».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η επαναφορά είναι από τώρα, όχι τον Σεπτέμβριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί που βλέπουμε σήμερα δεν θα είναι επίσης εδώ στο μέλλον, αλλά η νέα εποχή αρχίζει αύριο.

«Η εστίαση παραμένει η ίδια. Βρίσκοντας παίκτες με ποιότητα και ρυθμό. Απλά, ενώ οι Verratti και Jorginho παίζουν για κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, αυτά τα νέα πρόσωπα δεν το κάνουν και έτσι θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο».