Η Νάπολι φθάνει σε «λεκτική συμφωνία» για να υπογράψει αστέρι που γεννήθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι γίγαντες Serie A έχουν μετακινηθεί ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνουν την πρώτη τους υπογραφή του παραθύρου μεταφοράς Ιανουαρίου.

Ο αστέρας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Axel Tuanzebe φαίνεται να ενταχθεί στη Νάπολι ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο υπερασπιστής της Manchester United έχει αγωνιστεί για το χρόνο του παιχνιδιού στο τρίτο ξόρκι δανείου του στο Aston Villa, με μόνο εννέα από τους 18 αγώνες του συλλόγου στην Premier League αυτή τη σεζόν.

Στην πραγματικότητα, ο Tuanzebe έχει παίξει μόλις οκτώ λεπτά ποδοσφαίρου από τότε που ο Steven Gerrard αντικατέστησε τον Dean Smith ως μάνατζερ του συλλόγου στις 11 Νοεμβρίου.

Αυτή η κατάσταση είχε προκαλέσει φήμες για μια πιθανή ανάκληση στο Old Trafford για Tuanzebe. Ωστόσο, η Νάπολι θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτικό προορισμό. Η ιταλική πλευρά είναι πρόθυμη για την 24-year-old, έχοντας πρόσφατα προσφέρει United περίπου 400.000 ευρώ για να τον υπογράψει για δάνειο τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον Gianluca Di Marizio, η Νάπολι και η Γιουνάιτεντ έχουν πλέον συνάψει «λεκτική συμφωνία» αξίας 500.000 ευρώ.

Οι Red Devils προηγουμένως ήθελαν 1 εκατομμύριο ευρώ ως μέρος του τέλους δανείου για το Tuanzebe. Ωστόσο, καθώς ο ίδιος ο παίκτης ήταν πρόθυμος να κινηθεί προς την Ιταλία, η Νάπολι ήταν προφανώς σε θέση να τους μιλήσει προς τα κάτω.

Το Tuanzebe μπορεί να βοηθήσει να γεμίσει το κενό που άφησε ο Καλίδου Κουλιμπάλι στην άμυνα όταν το κέντρο της Νάπολης αντιπροσωπεύει τη Σενεγάλη στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής αυτό το μήνα.