Η Νάπολι επιβεβαιώνει την κατάσταση του Osimhen μπροστά από το ανοιχτήρι AFON της Νιγηρίας

Πάνω από μια εβδομάδα μετά την αποσυρθεί από την ομάδα AFCON της Νιγηρίας, ο επιθετικός των Super Eagles αναμένεται τώρα να επιστρέψει στην Ιταλία.

Ο επιθετικός της Νιγηρίας Victor Osimhen βγήκε αρνητικός για κορωναϊό και θα επιστρέψει στην Ιταλία αργότερα την Κυριακή.

Η Νάπολι επιβεβαίωσε ότι ο 23χρονος έχει τα πάντα σαφή για να τερματίσει την περίοδο απομόνωσης. Η ιταλική πλευρά πρόσθεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένουν από αυτόν να τους αναφέρει «τις επόμενες ώρες».

Ο Osimhen πέρασε τις χειμερινές διακοπές του στη Νιγηρία, λίγο μετά την επέμβαση στα κατάγματα του προσώπου που υπέστη το Νοέμβριο. Ωστόσο, βγήκε θετικός για COVID-19. Το αποτέλεσμα τον ανάγκασε να απομονωθεί και, τελικά, να αποσυρθεί από την ομάδα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής της εθνικής ομάδας.

Η Νάπολι αρνήθηκε να απελευθερώσει τον επιθετικό για το AFCON και απείλησε ακόμη και τη Νιγηρία με νομική δράση, όταν οι Δυτικοαφρικανοί τον ονόμασε ως μέρος της ομάδας τους ανεξάρτητα.

«Η FIFA έδωσε τον τελευταίο λόγο στη Νιγηριανή Ομοσπονδία. Δεν θα αποκλείσουμε τη λήψη νομικών μέτρων κατά της Νιγηρίας, ζητώντας αποζημίωση», δήλωσε ο δικηγόρος της Νάπολι Ενρίκο Λουμπράνο στο Radio Punto Nuovo.

Ποιος άλλος αγνοείται για τη Νιγηρία;

Οι συμπατριώτες Νιγηριανοί απεργοί Εμμανουήλ Ντένις και Οντιόν Ιγκάλο είναι επίσης εκτός της ομάδας AFCON αφού οι σύλλογοί τους, Watford και Al Shabab αντίστοιχα, αρνήθηκαν να τους απελευθερώσουν για υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, ο αμυντικός των δασοφύλακες Leon Balogun και η Ομόνοια Λευκωσίας Shehu Abdullahi, εν τω μεταξύ, είναι επίσης στο περιθώριο. Το ημι Ajayi του Γουέστ Μπρομ και η Ταϊρόνη Εμπουέχι της Βενετίας τους έχουν αντικαταστήσει.

Νιγηρία ξεκινήσει AFCON Ομάδα Δ εκστρατεία τους την Τρίτη κατά της Αιγύπτου στο Roumdé Adjia Στάδιο στη Γαρούα, Καμερούν.