Η Μπάγερν Μονάχου έτοιμη να πυροδοτήσει τη ρήτρα απελευθέρωσης του αστέρα της Βαρκελώνης ύψους 50 εκατομμυρίων

Ο Gavi είναι από τις τελευταίες στάρλετ της Βαρκελώνης που διέρρηξαν την ανώτερη ομάδα της La Masia.

Ο Γκάβι έπαιξε το ντεμπούτο του στην Βαρκελώνη με τον Ρόναλντ Κόμαν τον Αύγουστο. Από τότε, ο Ισπανός έχει επιδείξει εντυπωσιακή μορφή, εξασφαλίζοντας τη θέση του ως τακτικός παίκτης πρώτης ομάδας.

Η εφηβική αίσθηση έχει ήδη εμφανιστεί σε 18 παιχνίδια για τη Βαρκελώνη αυτή τη σεζόν, ενώ παράλληλα κάνει το ντεμπούτο του για την Ισπανία. Μετά τη μεγάλη ανακάλυψη του Pedri την περασμένη σεζόν, φαίνεται ότι η Βαρκελώνη έχει ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο στο μέσο τους.

Οι Καταλανοί συνέδεσαν τον Pedri με μια εκπληκτική ρήτρα απελευθέρωσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη δώσει στον Gavi βελτιωμένη συμφωνία. Ο 17χρονος σήμερα έχει τη ρήτρα απελευθέρωσης των €50 εκατομμυρίων ενός αστεριού, προσελκύοντας ενδιαφέρον από διάφορους συλλόγους.

Σύμφωνα με τον Ελ Νασιονάλ, η Μπάγερν Μονάχου στοχοποιεί τον Γκάβι ως πιθανή προσθήκη στην ομάδα τους. Οι γίγαντες της Μπουντεσλίγκα είναι πρόθυμοι να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα απελευθέρωσης του νεαρού πριν φτάσει σε νέα συμφωνία με τους Καταλανούς.

Βαρκελώνη αγωνίζονται οικονομικά και μπορεί να μην είναι σε θέση να παρέχει στον παίκτη τις απαιτήσεις του μισθού του. Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερν έχει ένα πιο σταθερό αθλητικό έργο. Οι Βαυαροί ανταγωνίζονται σταθερά για να κερδίσουν το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Βάρκα βρίσκεται στη μέση μιας μεταβατικής φάσης.

Ωστόσο, η υπογραφή του αστέρα της Βαρκελώνης δεν θα είναι εύκολη για τους Βαυαρούς. Μπορεί να μην έχει αρκετό χώρο για άλλη προσθήκη, καθώς ο Γκάβι πιθανότατα θα απαιτήσει κανονικό χρόνο παιχνιδιού.

Η Βαρκελώνη και η Μπάγερν θα συναντηθούν στην τελευταία φάση των ομίλων του Champions League την Τετάρτη. Οι Βαυαροί έχουν ήδη εξασφαλίσει την τελευταία θέση 16, αλλά ο Gavi και οι συμπαίκτες του χρειάζονται μια νίκη για να κερδίσουν τα προσόντα τους.