Η Μαν Σίτυ αναστέλλει τη Μέντυ για εκκρεμότητα έρευνας

Το Μάντσεστερ Σίτι ανέστειλε τη Γαλλία διεθνή Μπέντζαμιν Μέντυ την Πέμπτη για εκκρεμή έρευνα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει διακόψει τον υπερασπιστή Μπέντζαμιν Μέντυ από το να παίξει μετά τις κατηγορίες του για σεξουαλική επίθεση.

Αφού κατηγορήθηκε από την Χωροφυλακή του Τσέσαϊρ, ζητήθηκε από τον Γάλλο να μείνει στη φυλακή πριν από την επίσκεψη του δικαστηρίου την Παρασκευή. Έχει γίνει φανερό από τη δήλωση της αστυνομίας ότι η Μέντυ κατηγορήθηκε από τρεις διαφορετικούς ενάγοντες.

Η δήλωση της Χωροφυλακής του Τσέσαϊρ έλεγε: «Η Εισαγγελική Υπηρεσία (CPS) εξουσιοδότησε την Χωροφυλακή του Τσέσαϊρ να κατηγορήσει κάποιον σχετικά με κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης».

«Ο Μπέντζαμιν Μέντυ, 27 ετών, κατηγορείται για τέσσερις κατηγορίες βιασμού και μία κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης. Τα τέλη αφορούν τρεις καταγγέλλοντες ηλικίας άνω των 16 ετών. Και φέρεται να έχουν λάβει χώρα μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Αυγούστου 2021.»

«Η Μέντυ έχει τεθεί υπό αστυνομική κράτηση και πρόκειται να εμφανιστεί στο Δικαστικό Δικαστήριο του Τσέστερ την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Η χωροφυλακή του Τσέσαϊρ και η Εισαγγελία θα ήθελαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι οι ποινικές διώξεις εναντίον της Μέντι είναι ζωντανές. Και ότι έχει δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.»

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρχει αναφορά, σχολιασμός ή ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο. Το οποίο θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψει τις τρέχουσες διαδικασίες.»

Ο Σίτυ εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας: «Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μετά την κατηγορία του από την αστυνομία σήμερα, ο Μπέντζαμιν Μέντυ αναστέλλεται εν αναμονή έρευνας».

«Το θέμα υπόκειται σε νομική διαδικασία. Ως εκ τούτου, η Λέσχη δεν είναι σε θέση να κάνει περαιτέρω σχόλια μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.»