Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοινώνει σχέδια για να τιμήσει 3 από τους μεγαλύτερους θρύλους τους

Πριν από έναν αγώνα της Premier League με την Arsenal, η Μάντσεστερ Σίτι σχεδιάζει να κάνει ένα συγκινητικό αφιέρωμα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους θρύλους της.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα εγκαταστήσει γλυπτά των Vincent Kompany και David Silva έξω από το Στάδιο Etihad πριν από τον αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Άρσεναλ.

Οι πρωταθλητές της Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσαν επίσης σχέδια για την εγκατάσταση ενός τρίτου αγάλματος του Σέρτζιο Αγκουέρο το 2022. Τα αφιερώματα αποτελούν μια μορφή αναγνώρισης για την «απαράμιλλη συμβολή τους στη μεταμελισμό του συλλόγου».

Ο Andy Scott, ένας βραβευμένος γλύπτης που εδρεύει στις ΗΠΑ, είναι ο άνθρωπος που επιφορτίζεται με τη δημιουργία όλων των αγαλμάτων από τους μεγάλους του Μάντσεστερ Σίτι.

«Τελικά, ο Vincent και ο David δεν χρειάζονται αγάλματα για να κατοχυρώσουν τα επιτεύγματά τους στο Manchester City την τελευταία δεκαετία», διάβασε μια δήλωση του προέδρου του συλλόγου, Khaldoon Al Mubarak.

«Είναι ήδη σεβαστά ως εικόνες της γενιάς τους.

«Αλλά αυτό που μας δίνουν αυτά τα έργα τέχνης, και οι επόμενες γενιές, είναι η ευκαιρία να θυμόμαστε, και να απολαύσουμε, τις πραγματικά μαγικές στιγμές που δημιουργήθηκαν και από τους δύο ανθρώπους.»

Ο Kompany τερμάτισε μια ένδοξη περίοδο 11 ετών στο City το 2019 κερδίζοντας τέσσερις τίτλους Premier League, δύο κύπελλα FA και τέσσερα κύπελλα EFL. Ο προπονητής του τώρα-Anderlecht πέρασε οκτώ σεζόν ως καπετάνιος του συλλόγου.

Ο Σίλβα, από την άλλη, έκανε 436 εμφανίσεις για την Σίτυ. Ο Ισπανός, ο οποίος παίζει τώρα για την Real Sociedad στη La Liga, θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους παίκτες για να τιμήσουν την Etihad.