Η Λίβερπουλ χρειάζεται αντικατάσταση του Wijnaldum; Ο Κλοπ δεν το πιστεύει

Αποφασίζοντας να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, ο Ολλανδός έβαλε τέλος στην πενταετή παραμονή του στο Άνφιλντ νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Jurgen Klopp επιμένει ότι η Λίβερπουλ δεν χρειάζεται να υπογράψει αντικατάσταση του Georginio Wijnaldum και ότι είναι περισσότερο από ικανοποιημένος με τις τρέχουσες επιλογές του στο μέσο.

Ο Wijnaldum προσχώρησε στην Paris Saint-Germain σε μια δωρεάν μεταφορά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, δεσμευόμενη σε τριετές συμβόλαιο στο παριζιάνικο κλαμπ.

Η αναχώρησή του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ομάδα του Λίβερπουλ, θεωρώντας ότι ήταν στο επίκεντρο της επιτυχίας τα τελευταία χρόνια.

Ο 30χρονος έκανε 237 ανταγωνιστικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Άνφιλντ, βοηθώντας την ομάδα να τερματίσει την ξηρασία του τριετούς τίτλου της Premier League, καθώς και τη δόξα του Champions League.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα πριν από την έναρξη της σεζόν εναντίον του Νόργουιτς Σίτι, ωστόσο, ο Κλοπ προτείνει ότι έχει αρκετούς πόρους στη διάθεσή του για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την έξοδο του Wijnaldum.

«Αν κάποιος θέλει να φύγει ή να φύγει πρέπει να σκεφτούμε ‘Πρέπει να τον αντικαταστήσουμε ή όχι; ‘ ,» είπε ο αρχηγός των Ρεντς, ανά Λίβερπουλ Echo.

«Με την Gini, είναι έτσι και, αν θέλετε, έχουμε δύο παίκτες που δεν είναι «νέοι», αλλά μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα στους Χάρβεϊ (Elliott) και Curtis (Jones) και Naby (Keita) μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα με μια εξαιρετική περίοδο προετοιμασίας.

«Δεν μπορούμε απλά να το αγνοήσουμε αυτό. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που όλοι θέλουν να υπογράψουν, πιθανότατα. Αυτή είναι η κατάστασή μας.

«Η Τζίνι ήταν βασικός παίκτης, οπωσδήποτε. Ήταν συνεχώς διαθέσιμος για να παίξει. Δεν χρειάζεται να κρύβεις τη σχέση με την Τζίνι, πόσο μου άρεσε ο τρόπος του να παίζει, πόσο αξιόπιστος ήταν σαν παίκτης. Αλλά δεν είναι πια εδώ.

«Πες μου, αν υπογράψεις έναν μέσο, πες μου ένα όνομα; Μπορούμε να μετρήσουμε τους μέσους και να μου πεις ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε την Τζίνι.

«Ο Hendo και ο Thiago δεν έχουν εμπλακεί στην pre-season εκτός από μια εβδομάδα, παίξαμε αρκετά παιχνίδια με τους Milner, Naby Keita και Harvey, έχουμε ένα άλλο μέσο που έπαιξε: Oxlade, Fabinho, Curtis Jones.

«Διαφορετικά προφίλ, τώρα μου λέτε ποιος παίκτης χρειαζόμαστε; Τι πρέπει να έχει ο παίκτης; Πρέπει να σκοράρει περισσότερα γκολ από την Gini; Θα έπρεπε να υπερασπιστεί καλύτερα από τον Fab; Θα έπρεπε να είναι πιο δημιουργικός από τον Νάμπι, τον Κέρτις, τον Βόδι, τον Χάρβεϊ; Τι θέλεις;»