Η Λίβερπουλ ταράχωσε για την απουσία 10 παιχνιδιών του Salah κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Πριν από τους αγώνες του AFCON που παρατάσσονται για τον Mohamed Salah της Αιγύπτου, το Λίβερπουλ ενδέχεται να πέσει σε δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Λίβερπουλ ίσως χρειαστεί να παίξει μια σειρά από 10 παιχνίδια χωρίς το αστέρι τους προς τα εμπρός Mohamed Salah κατά τη διάρκεια αυτού του χειμώνα. Εύλογα, ο Αιγύπτιος θα έχει ένα ταξίδι για το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών (AFCON). Δηλαδή, αν ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του τίτλου, θα πρέπει να βρει μια διέξοδο από αυτή την επικείμενη κατάσταση.

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζουν, AFCON αρχίζει στις 9 Ιανουαρίου όπου θα δούμε το έθνος υποδοχής Καμερούν σύγκρουση εναντίον Μπουρκίνα Φάσο. Ο Σαλάχ και η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσουν τη Νιγηρία στις 11 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το The Athletic, η διεθνής Αίγυπτος μαζί με 39 άλλους παίκτες της Premier League θα συγχωνευθούν με τις εθνικές τους πλευρές αμέσως μετά τους αγώνες της Ημέρας Πυγμαχίας.

Ως εκ τούτου, εάν ο Salah αναχωρήσει αμέσως, θα παραλείψει έξι αγώνες Αγγλικού Πρωταθλήματος, δύο ισόπα FA Cup, και δύο αγώνες Cup Carabao. Αν και αυτό θα συμβεί μόνο εάν η Αίγυπτος καταφέρει να περάσει από τον τελικό του Αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών. Και λαμβάνοντας υπόψη την καυτή μορφή του Salah, η πλευρά του σίγουρα θα θέλει μια βόλτα στο τελικό στάδιο του AFCON.

Ο τελικός για το AFCON θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου, και αν η Αίγυπτος τα καταφέρει, ο Salah μπορεί επίσης να χάσει τους αγώνες νοκ-άουτ του Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρόβλημα για τον Klopp είναι ότι θα πρέπει να επεξεργαστεί την ομάδα του, ελλείψει δύο από τους καλύτερους απεργούς του, τον Salah και τον Sadio Mane, οι οποίοι θα πετάξουν για το καθήκον τους με τη Σενεγάλη.