Η Λίβερπουλ καταρρίφθη για την «υπερβολική εξάρτηση» τους στο Salah

Λίβερπουλ δεν είναι πλέον «υπεράνθρωπη» και τώρα εξαρτώνται υπερβολικά από τον Mohamed Salah, ισχυρίζεται ο Peter Crouch.

Η Λίβερπουλ πρέπει να βρει κάποια σπίθα αλλού, καθώς ο Salah ήταν η μόνη πηγή έμπνευσης τελευταία.

Οι Κοκκινοι φαινόντουσαν να έχουν πάρει πίσω τη φόρμα τους, αλλά μια απώλεια σοκ για το Μπράιτον στο Άνφιλντ το βράδυ της Τετάρτης απέδειξε το αντίθετο.

Η Λίβερπουλ είχε μόνο μία βολή στο γκολ σε όλο το παιχνίδι και δεν είχε καμία ξεκάθαρη ευκαιρία.

Ο κορυφαίος σκόρερ της Premier League στο Mohamed Salah δεν μπορούσε να εμπνεύσει την πλευρά του σε μια τρίτη διαδοχική νίκη. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του, συμμετείχε σε πέντε γκολ, σκοράροντας τέσσερα από αυτά.

Με πιο προσεκτική ματιά, η παραπάνω καταμέτρηση δείχνει ότι το Λίβερπουλ φαίνεται να αγωνίζεται τελευταία όταν ο Αιγύπτιος δεν εμφανίζεται.

Ο Salah μάζεψε ένα στήριγμα στην ήττα των Κόκκινων με 3-2 στην United στο Κύπελλο FA. Στη νίκη με 3-1 επί του Τότεναμ, ήταν ένα ζωντανό σύρμα σε όλη την διάρκεια και είχε ακόμη και ένα γκολ απαγορεύτηκε. Εναντίον του Γουέστ Χαμ, ήταν το αστέρι της ημέρας με δύο θεαματικά γκολ που ενέπνευσαν την πλευρά του στη νίκη.

Λίβερπουλ έχουν επίσης ρίξει πόντους τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον Γουέστ Μπρομ, Νιούκαστλ, Μπέρνλι και Σαουθάμπτον. Οι πρώην Reds προωθούν τον Peter Crouch ισχυρίζεται ότι έχουν χάσει την κυριαρχία τους και πρέπει να βρουν άλλες πηγές έμπνευσης για στόχους.

«Ήταν υπεράνθρωποι πέρυσι και νομίζω ότι βλέπουμε μια ανθρώπινη πλευρά σε αυτούς, όπως είναι κατανοητό», δήλωσε ο πρώην επιθετικός των Κόκκινων Crouch στην BT Sport μετά την ήττα στο Μπράιτον.

«Τους λείπει ο Άλισον, ο Βέρτζιλ Βαν Ντικ, ο Ντιόγκο Τζότα, ο Σάντιο Μάνε, ο καθένας θα τους έλειπε.»

«Έχοντας πει ότι είναι μια πλευρά που κερδίζει τίτλο, κέρδισε το Champions League, θα πρέπει να έχουν μια βαθύτερη ομάδα. Το Λίβερπουλ είναι σε θέση να βάλει ένα πραγματικά μεγάλο τρέξιμο μαζί, αλλά αν μπορείτε να δείτε την πόλη να χάνει τέσσερα ή πέντε παιχνίδια, δεν είμαι τόσο σίγουρος.»

Ο Κράουτς είπε στο Salah: «Υπάρχει υπερβολική εξάρτηση από τον Salah. Ο Φιρμίνο πρέπει να ανέβει. Ένιωθα σαν να επέστρεφε σε αυτό, αλλά ο Salah είναι αυτός που σκοράρει τα γκολ».

«Ήταν κρίμα όταν ο Jota τραυματίστηκε καθώς τους πίεζε να ξεκινήσουν.»

«Όταν ο Salah δεν είναι σε αυτό ή χάσει ευκαιρίες απλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετό. Όταν ο Mane είναι έξω και ο Jota είναι έξω, δεν υπάρχουν αρκετά στην ομάδα για να σκοράρει.»