Η Λίβερπουλ θα σφραγίσει ρεκόρ μεταφοράς για το αστέρι της Μπενφίκα

Οι Κόκκινοι είναι στα πρόθυρα της προσθήκης ενός νέου επιθετικού στις τάξεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίβερπουλ συμφώνησε σε συμφωνία ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ για την υπογραφή του Darwin Nunez από τη Μπενφίκα.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ελίτ ευρωπαϊκών πλευρών μετά τις λαμπρές επιδόσεις του στη Μπενφίκα την περασμένη σεζόν. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Κόκκινοι κέρδισαν τον αγώνα μεταγραφής για την 22χρονη.

Σύμφωνα με την Αθλέτικ, ο Νούνιεζ θα υπογράψει εξαετές συμβόλαιο στο Άνφιλντ. Η συμφωνία της Λίβερπουλ με τη Μπενφίκα περιλαμβάνει ένα τέλος €75 εκατομμυρίων συν επιπλέον 25 εκατομμύρια ευρώ σε πιθανά πρόσθετα.

Ο Νούνιεζ έχει διεθνή υποχρέωση με την Ουρουγουάη. Ωστόσο, εγκατέλειψε το στρατόπεδο της εθνικής ομάδας για να διευκάνει τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθετικός θα υποβληθεί σε ιατρική εξέταση τη Δευτέρα εν όψει της ένταξής του στους Κόκκινους.

Ο πρώην μάνατζερ του Νούνιεζ Λεονάρντο Ράμος πιστεύει ότι μπορεί να αντέξει την πίεση του να παίζει στο Λίβερπουλ.

«Νομίζω ότι τώρα είναι πιο δυνατός διανοητικά», δήλωσε ο Ramos, ο οποίος προπονούσε τον Nunez στην Penarol πριν μετακομίσει στην Ευρώπη, είπε στην Stats Perform. «Επειδή μπορώ να σας πω ότι υπέφερε πολύ.

«[Υπέφερε] στο επίπεδο του τρεξίματος και της προπόνησης ενώ έκλαιγε όλη την ώρα, έτσι ξέρει τι σημαίνει πόνος, ξέρει τι είναι η συνεχής πίεση.

«Εκείνη τη στιγμή, εγώ και ο εκπρόσωπός του δεν γνωρίζαμε [τον τραυματισμό που είχε] και πιθανότατα ασκήσαμε μεγάλη πίεση στο κεφάλι του καθώς διακυβευόταν η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής με όλες τις συνθήκες που είχε.

«Μου φαίνεται ότι, το γεγονός ότι ήταν στην Πορτογαλία και ήταν σε ένα επίπεδο όπου όλοι μιλούσαν γι’ αυτόν — επειδή στην πραγματικότητα όλοι μιλούσαν για τον Δαρβίνο Νούνιεζ — φαίνεται ότι σήμερα το κεφάλι του είναι έτοιμο γι’ αυτό, να αντέξει αυτή την πίεση».