Η Ισπανική Ομοσπονδία ανοίγει ένα πειθαρχικό αρχείο για το Pique

Μετά τα σχόλιά του εναντίον Ισπανών διαιτητών ποδοσφαίρου, η ομοσπονδία αποφάσισε να ανοίξει πειθαρχικό φάκελο εναντίον του Gerard Pique.

Ο Gerard Pique τείνει να κάνει σχόλια που μπορούν να βλάψουν τους λογικούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο, η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου προσβλήθηκε. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Pique έδωσε στο streamer DjMario, ο υπερασπιστής της Βαρκελώνης κατηγόρησε τους περισσότερους διαιτητές είναι υποστηρικτές της Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι ότι η υποστήριξη οποιουδήποτε συλλόγου είναι λάθος, αλλά ως διαιτητής, απλά δεν μπορείς να δείξεις τα χρώματα σου. Είναι σαφές ότι αυτή είναι μια ιδέα που πολλοί υποστηρικτές της Βαρκελώνης έχουν εναντίον του Los Blancos.

Ως αποτέλεσμα, Marca ανέφερε ότι η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να ανοίξει ένα πειθαρχικό αρχείο εναντίον του υπερασπιστή. Στα σχόλιά του, ο Pique ανέφερε την τεχνολογία VAR ως έναν ακόμη τρόπο για να βοηθήσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε αμφιλεγόμενες αποφάσεις. Υπονοώντας ότι οι διαιτητές το χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν μεγαλύτερη προστασία από κάθε είδους συνέπεια σε μια κακή κλήση. Αυτό δεν ελήφθη ελαφρά από την Ομοσπονδία και αποφάσισαν να ενεργήσουν σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Τι ακριβώς είπε ο Πικέ;

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης one-on-one με τον DjMario, αυτό είπε ο Pique για τους Ισπανούς διαιτητές: «Το προηγούμενο τρέξιμο της La Liga είναι το πιο βασανιστικό που έχω δει ποτέ. Αυτό το παιχνίδι στο Σαν Σεμπαστιάν (μεταξύ Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ρεάλ Μαδρίτης) με τέσσερις αμφιλεγόμενες κλήσεις και όλα υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Μερικά πράγματα που με το VAR, είναι εντελώς αδύνατο να δικαιολογηθούν. Και στο Σαν Μάμες…

«Είστε πολύ συνηθισμένοι να λαμβάνετε αυτές τις κλήσεις και όταν δεν το κάνετε… Τις προάλλες, ένας πρώην διαιτητής είπε ότι το 85% των διαιτητών είναι υποστηρικτές της Ρεάλ Μαδρίτης. Πώς στο καλό δεν έχουν την τάση να ζητούν υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης; Ακόμα κι αν δεν το εννοούν, πώς δεν τραβάνε για το μέρος τους; Σέβομαι τους διαιτητές και το επάγγελμά τους. Όλοι ξέρουμε ότι προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά, αλλά πάντα θα έρχονται στιγμές αμφιβολίας…»