Η Ισπανία ανακοινώνει τον αντικαταστάτη του Luis Enrique ως επόμενο προπονητή

Λίγο μετά την επιβεβαίωση της αναχώρησης του Λουίς Ενρίκε, η Ισπανία ανακοίνωσε τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον πρώην μάνατζερ της Βαρκελώνης και των Ρομά.

Ο Λουίς ντε λα Φουέντε αντικατέστησε τον Λουίς Ενρίκε ως νέο προπονητή της ισπανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Η Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε τον De la Fuente ως τον άνθρωπο που θα ηγηθεί του νέου σχεδίου της αποφασίζοντας να μην παρατείνει το συμβόλαιο του Enrique μετά την ήττα της Ισπανίας τελευταία 16 στο Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο την Τρίτη.

Ο De la Fuente συμμετέχει με την εθνική ομάδα σε επίπεδο νεολαίας από το 2013. Ο 61χρονος έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA δύο φορές ως προπονητής νέων, πρώτα το 2015 με την ομάδα Under 19 και ξανά το 2019 για την ομάδα Under 21. Οδήγησε ακόμη και την πλευρά της Ισπανίας Under 23 στην Silver στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ο De la Fuente είχε επίσης μια σύντομη θητεία έξι αγώνων επικεφαλής της ανώτερης ομάδας μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2021. Παρά την απουσία αρκετών παικτών και μελών προσωπικού λόγω του COVID-19, κατάφερε τρεις νίκες (D2 L1) καλώντας μια σειρά νεαρών παικτών στην ομάδα.

Ο πρώην Αθλητικός Σύλλογος και το αφεντικό Alaves είναι υπεύθυνος της Under 21 πλευρά από τον Ιούλιο 2018. Σε 42 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, η Ισπανία κέρδισε 34 φορές (D4 L4) υπό την ηγεσία του.

Μόλις το συμβούλιο του RFEF εγκρίνει το διορισμό του Ντε λα Φουέντε, θα παρουσιαστεί στα ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του θα είναι στις 25 Μαρτίου σε έναν προκριματικό Euro 2024 εναντίον της Νορβηγίας.