Η Ισπανία αγωνίζεται να μιμηθεί τη «γενιά ιδιοφυιών» — Morata

Ωστόσο, για να καταγράψει μια νίκη στο φετινό τουρνουά, η Ισπανία φαίνεται έτοιμη για άλλη μια απογοήτευση στη διεθνή σκηνή.

Ο Alvaro Morata εξηγεί τους αγώνες της Ισπανίας στο Euro 2020 λέγοντας ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που θέτει μια «γενιά ιδιοφυιών».

Κάποτε μια κυρίαρχη δύναμη που οφείλεται στην πλούσια ταλαντούχα ομάδα που αποτελείται από παίκτες όπως ο Carles Puyol, ο Andres Iniesta, ο Xavi, ο Xabi Alonso, ο Fernando Torres, ο David Villa, η Ισπανία αποτελούν τη σκιά του προηγούμενου εαυτού τους εδώ και αρκετό καιρό.

Οι άνδρες του Luis Enrique αρνήθηκαν ένα τέλειο ξεκίνημα για την εκστρατεία τους Euro 2020, καθώς κρατήθηκαν σε ισοπαλία στο σπίτι από τη Σουηδία.

Ο Λα Ρόχα, ο οποίος επέλεξε να μην καλέσει τον Σέρτζιο Ράμος, μπόρεσε για άλλη μια φορά να πάρει μόνο ένα σημείο στην 2η αγωνιστική ομάδα Ε μετά από αδιέξοδο εναντίον της Πολωνίας το Σάββατο.

Ο αποκλεισμένος από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πιθανόν να περιμένει, εκτός και αν έχει θετικό αποτέλεσμα εναντίον της Σλοβακίας.

«Αν ακούσουμε αυτά που λένε οι άνθρωποι που δεν θα βοηθήσουν, γιατί όλοι περιμένουν να μας κατακρίνουν», είπε ο Μοράτα στη Sky Italia.

«Συνήθως όταν μεγάλα έθνη φθάνουν σε έναν τέτοιο ανταγωνισμό, υπάρχει μια αίσθηση ενότητας γύρω τους.

«Γνωρίζουμε ότι ακολουθούμε μια γενιά ιδιοφυιών που κέρδισαν τα πάντα και είναι δύσκολο για εμάς να γεμίσουμε αυτά τα παπούτσια, αλλά πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας».