Η ιεραρχία της Μαν Γιουνάιτεντ καταστρέφει το κλαμπ

Πολλοί οπαδοί και υποστηρικτές του ποδοσφαίρου, γενικά, θα κοιτάξουν τη Μαν Γιουνάιτεντ και θα ισχυριστούν ότι η έλλειψη επιτυχίας τους οφείλεται στο ότι δεν προσλήφθηκε αρκετά καλός μάνατζερ από τότε που αποσύρθηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Αναμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος μάνατζερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, έχει κερδίσει 13 τίτλους League με την Manchester United, που είναι πολύ περισσότερο από ό, τι κάθε άλλος μάνατζερ έχει κερδίσει στο αγγλικό παιχνίδι. Από τον τελευταίο θρίαμβο του πρωταθλήματος το 2013, φαίνεται ότι ο σύλλογος είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά σιγά σιγά έχει πάρει την κατηφόρα, στο σημείο που είναι σήμερα, σχεδόν αγνώριστο για τα στάνταρ της United. Ακόμα και οι εταιρείες στοιχημάτων δεν τους ευνοούν πλέον για κανένα διαγωνισμό. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα σημερινά δημοφιλή στοιχήματα ποδοσφαίρου για να δείτε τι ευνοούν οι bookmakers.

Αν και οι λάθος διευθυντές που διορίζονται μπορεί κάλλιστα να είναι ένας μεγάλος παράγοντας στην έλλειψη επιτυχίας την τελευταία δεκαετία για την Manchester United, αν πραγματικά εμβαθύνετε βαθιά στο σύλλογο και πώς λειτουργεί σε σύγκριση με τη σύγχρονη πλευρά του premier league, θα δείτε πραγματικά ότι ο σύλλογος σαπίζει από την κορυφή.

Η οικογένεια Γκλέιζερ ανέλαβε την ιδιοκτησία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2005, δανειζόμενη μεγάλα χρηματικά ποσά για να μπορέσει να αγοράσει το κλαμπ. Με τη United να είναι μία από τις μοναδικές ποδοσφαιρικές ομάδες εκεί έξω που πραγματικά αποκομίζουν κέρδος, δεν έχουν καταφέρει να εξοφλήσουν τα χρέη τους και αντ’ αυτού παίρνουν μερίσματα από τον σύλλογο για δικό τους όφελος.

Πολλοί οπαδοί της Man United είναι εναντίον του τρόπου λειτουργίας των Glazers και έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να φύγουν από την ομάδα τους, έχοντας οργανώσει μαζικές διαμαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας εισβολής στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη ενός από τα μεγαλύτερα, πιο κερδοφόρα παιχνίδια για την Premier League και τους Glazers, Manchester United Vs Λίβερπουλ. Ο σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν να κάνει γνωστά τα συναισθήματά τους και να ακυρώσει το παιχνίδι, το οποίο λειτουργεί. Με αυτόν τον τρόπο, επηρεάζει τα χρήματα που η United παίρνει από αυτό το παιχνίδι στα έσοδα, που είναι ο μόνος τρόπος που οι οπαδοί πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να επιτεθούν με επιτυχία στην ιδιοκτησία.

Ο σύλλογος έχει επενδύσει ακόμα πολλά χρήματα στο σύλλογο, αλλά μόνο όπου τους ταιριάζει. Για παράδειγμα, έχουν πληρώσει τεράστια χρηματικά ποσά για μεταφορές, με ονόματα όπως Pogba, Maguire, Ibrahimovic, Martial, Ronaldo, Cavani, Di Maria και πολλά άλλα. Η πλειοψηφία αυτών των παικτών απέτυχαν να επηρεάσουν τη United και δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν στην επιστροφή τους στους τίτλους τους. Αλλά αυτό δεν είχε σημασία για τους Glazers, καθώς ακόμα έβγαζαν κέρδος από αυτές τις υπογραφές μέσω χορηγιών και πωλήσεων πουκάμισων.

Υπήρξαν πολυάριθμα σχόλια από πρώην παίκτες του συλλόγου που ανέφεραν ότι οι εγκαταστάσεις στη Γιουνάιτεντ πρέπει να βελτιωθούν. Ο χώρος εκπαίδευσης δεν έχει ανανεωθεί και ανακαινιστεί από την άφιξη των Glazers, η οποία ήταν πολύ πίσω το 2005. Το ίδιο το στάδιο είναι ξεπερασμένο και μοιάζει σχεδόν να καταρρέει, γεγονός που επηρεάζει την εμπειρία των φιλάθλων στα παιχνίδια και επιπλέον, οι Γκλέιζερ το αγνοούν αυτό, καθώς δεν έχουν πάει στο Old Trafford για πολύ καιρό.

Όπως θα έκαναν οι διεφθαρμένοι επιχειρηματίες, είπαν ψέματα και είπαν στους θαυμαστές αυτό που θέλουν να ακούσουν, όπως η βελτίωση των εγκαταστάσεων, η επένδυση στις σωστές περιοχές, ο διορισμός του σωστού προσωπικού και η επένδυση περισσότερων χρημάτων πίσω στο κλαμπ αντί να συνεχίσουν να παίρνουν μερίσματα. Προχώρησαν μάλιστα στο σημείο να πουν ότι θα οργάνωναν συχνές συναντήσεις με τη λέσχη υποστηρικτών για να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν και τι θα μπορούσαν να κάνουν γι’ αυτό. Φυσικά αυτά ήταν ψεύτικες υποσχέσεις και οι Glazers δεν έχουν συναντηθεί ακόμα με οπαδούς για να συζητήσουν τι θέλουν από τους ιδιοκτήτες.

Τότε αυτό μας φέρνει εδώ που είμαστε σήμερα, μια ομάδα που ακόμα δεν έχει υπογράψει στο παράθυρο μεταγραφών, παρά το γεγονός ότι έχει τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία των συλλόγων Πρέμιερ Λιγκ. Μια ομάδα που πρέπει να είναι πρόκληση για τρόπαια και πάλι, καθώς η τιμή της μετοχής συνεχίζει να μειώνεται, ωστόσο έχει εκφορτώσει παίκτες και δεν έφερε καμία νέα εγγραφή.