Η εξαέρωση του Xhaka με τους οπαδούς της Arsenal: Η Arteta αποκαλύπτει ανησυχίες κακοποίησης

Η διεθνής Ελβετία έχει μπει στο μικροσκόπιο από τα ΜΜΕ μια-δυο φορές για την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του στο γήπεδο.

Ο Granit Xhaka εντάχθηκε στην Arsenal από την Borussia Monchengladbach το 2016, και τα πέντε χρόνια του στο club δεν έχουν ακόμη ακριβώς ομαλή ιστιοπλοΐα.

Από την κακή ομιλία των υποστηρικτών της λέσχης μέχρι την προσφυγή στη βία στο γήπεδο, η Xhaka υπήρξε ένα είδος αμφιλεγόμενης προσωπότητας στο βόρειο Λονδίνο.

Καθώς αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια μιας απώλειας σπιτιού από το Crystal Palace πέρυσι, ο μέσος αντέδρασε θυμωμένα στα χλευαστικά που τον σημάδευαν και είπε στους οπαδούς να «f*ck off».

Υπήρξε μεγάλη αντίδραση με τον 28-year-old, ο οποίος στη συνέχεια απογυμνώθηκε από την αρχηγία του από το πρώην αφεντικό Unai Emery, και η οικογένειά του υποβλήθηκε σε κατάχρηση σε απευθείας σύνδεση από τμήματα της βάσης θαυμαστών της Arsenal.

Μόλις ένα χρόνο μετά τη δημόσια καταστροφή με τους Gooners, είχε εμπλακεί σε μια άλλη διαμάχη καθώς άρπαξε τον μεσαίο Ashley Westwood από το λαιμό με την ήττα 1-0 στο Burnley.

Ο Xhaka, ωστόσο, κατάφερε να αναπηδήσει και έχει γίνει βασικός παίκτης στην ομάδα του Mikel Arteta, και ο διευθυντής πιστεύει ότι είναι αποφασιστικός να πετύχει στο σύλλογο.

«Είχε δύο μεγάλα επεισόδια», δήλωσε ο Arteta, μέσω του Goal. «Ίσως μπορείς να ξεπεράσεις ένα από αυτά, αλλά νομίζω ότι η δεύτερη φορά σε σοκάρει πραγματικά και είπε: «Δεν θέλω να το ξαναπεράσω».

«Αλλά αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ, για να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τους παίκτες μας. Νομίζω ότι η λέσχη ήταν εξαιρετική δίνοντας του όλη την υποστήριξη. Προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο, οι συμπαίκτες έκαναν το ίδιο, και ήρθε ξανά.

«Τώρα παίρνει πολλά επαίνους, ο τρόπος που παίζει, και είναι κάτω από τον χαρακτήρα του. Είναι επίσης το πόσο θέλει να πετύχει στη λέσχη».