Η εκπληκτική παραδοχή του Yaya Toure για τη διαμάχη του με την Guardiola

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης, ο Toure Yaya έκανε μια εκπληκτική δήλωση σχετικά με τη μακρά διαμάχη του με τον Pep Guardiola στις μέρες του Μάντσεστερ Σίτι.

Η διαμάχη μεταξύ Toure Yaya και Pep Guardiola δημοσιοποιήθηκε υπερβολικά για αυτό που πραγματικά ήταν. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Pep ποτέ δεν άρεσε πραγματικά τον Toure ως παίκτη, αναφέρεται συχνά σε ποδοσφαιριστές με ένα γιγάντιο εγώ και πώς δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους. Δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς τους παίκτες ήταν Αφρικανοί και ο Toure πήρε ανάμεικτα σήματα από αυτό. Συνέβη και με τον Samuel Eto’o, αλλά ο Toure ποτέ δεν κατάλαβε ότι ο αγώνας δεν ήταν σχετικός σε αυτή την περίπτωση.

Αφού δημοσίως κυνηγούσε τον Πεπ και ουσιαστικά τον αποκάλεσε ρατσιστή, ο μάνατζερ της Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε πολύ χρόνο για να τον συγχωρήσει. Στην πραγματικότητα, ο Yaya παραλίγο να απαγορευτεί από το ίδρυμα επειδή απλώς έκανε αυτή την πρόταση. Τώρα που πέρασε καιρός, ο Τουρ θέλει να επανορθώσει και να έχει καθαρό μητρώο. Υπάρχει ένα διάσημο ρητό που λέει: «Δεν θέλεις να κάψεις τις γέφυρες σου». Αυτό ακριβώς κάνει η Yaya αυτή τη στιγμή.

Toure επεκτείνει Guardiola ένα κλαδί ελιάς.

Οι εν λόγω παρατηρήσεις έγιναν σχετικά με το France Football λίγα χρόνια πριν κατά τη διάρκεια μιας ανησυχίας για την Yaya. Λυπάται εντελώς που τα έφτιαξε και εύχεται η Μάντσεστερ Σίτι να τον συγχωρέσει γι’ αυτό. «Αυτή η συνέντευξη ήταν το μεγάλο, τεράστιο λάθος μου», είπε ο Toure στην Daily Mail. «Όταν δίνεις την εμπιστοσύνη σου, τη φωνή σου σε κάποιον, μπορεί να το διαστρεβλώσει. Ήμουν ενήμερος ότι κάποιο προσωπικό δεν ήταν ευχαριστημένο.

«Έστειλα ένα e-mail για να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με κάποιους σημαντικούς ανθρώπους εκεί για να ζητήσω συγγνώμη και να πω ότι ήμουν απρεπής προς το κλαμπ, αλλά δεν είχα καμία ανατροφοδότηση. Το μόνο που θέλω είναι ειρήνη. Δεν θέλουμε αυτή την [πικρία] όλη την ώρα. Για την αγάπη των οπαδών, για την αγάπη του συλλόγου, μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να διευθετηθούν με τον σωστό τρόπο. Έχω έρθει σε επαφή με κάποιους ανθρώπους εκεί.»