Η εκπληκτική παραδοχή του Mappe για την ηγεσία του Neymar

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το France Football, ο Kylian Mbappe έκανε μια εκπληκτική παραδοχή για τον Neymar που περιγράφει την ηγεσία του στο PSG.

Ένας παίκτης τόσο καλός όσο ο Kylian Mbappe πρέπει να αισθάνεται ότι μπορεί να ηγηθεί οποιουδήποτε έργου χωρίς να ζει κάτω από τη σκιά του Neymar. Αλλά ο Γάλλος φόργουερ μόλις έκανε μια εκπληκτική παραδοχή που πιθανόν τον αφήνει ως καλύτερο άνθρωπο. Όταν ο Neymar έπαιξε στην FC Barcelona, αρχικά αγωνίστηκε να είναι το δεύτερο βιολί του Messi. Τώρα που είναι ο ηγέτης στο PSG, ο Kylian Mbappe εμφανίστηκε ως άλλος κληρονόμος του θρόνου. Ωστόσο, ο Kylian γνωρίζει τη θέση του στην κλίμακα και ποτέ δεν μπήκε εμπόδιο στην ηγεσία του Neymar.

Παρόλο που και οι δύο παίκτες είναι αστέρια, ο Mappe γνωρίζει ότι ο Neymar είναι ο ηγέτης αυτού του έργου. «Ο Νέιμαρ κάνει τα πάντα. Είναι ο καλύτερος παίκτης σε όλο τον κόσμο. Όταν ήρθε στο Παρίσι, συνειδητοποιήσαμε όλα όσα κάνει. Δεν είναι απλά ένας παίκτης που σας δίνει μια παράσταση και χορεύει όταν κερδίζουμε 5-0. Ο Neymar ξέρει επίσης πώς να κάνει θεαματικά πράγματα όταν είμαστε μηδενικοί. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιούν οι άνθρωποι. Πάντα πίστευα ότι οι σπουδαίοι παίκτες είναι γραφτό να παίζουν μεταξύ τους. Αυτό είναι ξεκάθαρο μεταξύ μας.»

Ο Mappe δέχεται να είναι ο βοηθός, προς το παρόν…

Στη συνέντευξη με το France Football, ο Mbappe έκανε μια εκπληκτική παραδοχή: «Οι ρόλοι δημιουργήθηκαν από τότε που ήρθα στο Παρίσι: ο Neymar είναι το κέντρο του έργου και είμαι εδώ για να τον βοηθήσω. Επειδή όταν ήρθα στην PSG, δεν ήμουν ακόμα ένα αναδυόμενο αστέρι και έπρεπε να το αποδείξω στο γήπεδο. Στην αρχή, δεν μιλούσαμε πολύ για το ποδόσφαιρο αλλά για το κλίμα ή τους υποστηρικτές. Ήταν περίπλοκο στην αρχή επειδή δεν μιλούσα αγγλικά ή ισπανικά.

«Είχαμε πάντα την ανάγκη να προσπαθήσουμε και να μιλήσουμε με κάποιον άλλο για να μεταφράσουμε τα λόγια μας. Ο Νέιμαρ είναι καλό παιδί. Ειλικρινά. Είναι μακριά από την αλαζονική εικόνα του αγοριού. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως με βοήθησε στην αρχή μου. Όταν είσαι 18 χρονών και έρχεσαι σε ένα μεγάλο καμαρίνι, δεν είναι ποτέ εύκολο. Σε αυτούς τους σπουδαίους συλλόγους, το 60% της επιτυχίας σας εξαρτάται από το ποδόσφαιρο σας και το υπόλοιπο 40% εξαρτάται από την προσαρμογή σας. Με βοήθησε πολύ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».