Η ειλικρινής γνώμη του Κλοπ για τις πιθανότητες του Σαλάχ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου πριν από τον αγώνα Ατλέτικο, ο Γιούργκεν Κλοπ ήθελε να προσφέρει τα δύο του σεντς στις πιθανότητες του Μο Σαλά Ντ’ Ορ.

Παρόλο που είναι υποψήφιος για να κερδίσει το Μπαλόν Ντ’ Ορ, ο Γιούργκεν Κλοπ πιθανότατα ξέρει ότι ο Μο Σαλάχ δεν θα ανέβει στο βάθρο φέτος. Ωστόσο, οι πρόσφατες εμφανίσεις του τον έχουν τοποθετήσει ως τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο για τους περισσότερους αναλυτές. Ο Μέσι και ο Ρονάλντο δεν έχουν ξεκινήσει τη σεζόν τους σε εξαιρετική φόρμα και άλλοι παίκτες απλά δεν είναι τόσο κυρίαρχοι όσο ο Salah. Αυτή η σεζόν γίνεται ακόμα καλύτερη από τα καλύτερα χρόνια του στο club τις προηγούμενες στιγμές. Ο Μο ήδη σκόραρε δύο γκολ που είναι υποψήφιοι για το βραβείο Πούσκας και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στις γιορτές.

Όταν ο Τύπος ρωτήσει τον Klopp ποιες είναι οι παράμετροι για να παραδώσει το βραβείο, έχει μια συγκεκριμένη απάντηση που ευνοεί τον παίκτη του. Πρόσφατα, ο ίδιος ο Klopp τοποθέτησε ήδη τον Salah πάνω από τον Μέσι και τον Ρονάλντο για την τρέχουσα σεζόν. Από την άποψη της συνέπειας, πιθανότατα δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που να μοιάζει με αυτά τα δύο τέρατα περισσότερο από Salah. Αλλά όταν πρόκειται για το Ballon d’Or, υπάρχει πάντα αυτή η γκρίζα περιοχή.

Ο Κλοπ δεν καταλαβαίνει τις παραμέτρους για να κερδίσει.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, να τι είχε να πει ο Klopp για το Ballon d’Or μέσω Goal: «Ναι. Δεν έχω ιδέα για το πώς ακριβώς κερδίζετε το Ballon d’Or: αν είναι να είστε στον τελικό του Champions League, να σκοράρετε τα περισσότερα γκολ, τότε μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αλλά αν πρόκειται για παραστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια, τότε έχει μια ευκαιρία από τη δική μου άποψη, αλλά εγώ δεν συμμετέχω στον διαγωνισμό.

«Θα πάρει τελικά την αναγνώριση; Εσωτερικά το είχε πάντα, εξωτερικά δεν ξέρω. Μετά από δύο γκολ που σκόραρε τώρα οι άνθρωποι σκέφτονται ξαφνικά εξαιτίας του ότι θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, είναι λίγο παράξενο. Έβαλε γκολ σαν αυτό και έπαιξε για χρόνια σε απίστευτα υψηλό επίπεδο. Η ανησυχία μου πρωτίστως είναι ότι θα το κάνει ξανά και ξανά ό, τι έκανε μέχρι τώρα. Ό, τι θέλετε να γράψετε θετικά γι’ αυτόν, κάντε το γιατί του αξίζει, αλλά τώρα ας προετοιμαστούμε για το Ατλέτικο».