Η Γκουαρντιόλα κυνηγάει ένα από τα αρχεία του Γιόχαν Κρόιφ.

Μετά την 21η νίκη του με το Μάντσεστερ Σίτι, ο Pep Guardiola μπορεί να αρχίσει να ονειρεύεται να διαλύσει σύντομα έναν από τους δίσκους όλων των εποχών του Johan Cruyff.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αναμφισβήτητα ο πιο προηγμένος μαθητής του Γιόχαν Κρόιφ. Από όλους τους μάνατζερ που ασκούν το Total Football στυλ που έγινε διάσημος κατά τη δεκαετία του ’70, ίσως ο Pep να είναι αυτός που ανέπτυξε τη φιλοσοφία. Από τότε που έγινε επαγγελματίας μάνατζερ ποδοσφαίρου, ο καταλανός προπονητής πάντα έδινε στον Γιόχαν Κρόιφ τα περισσότερα εύσημα. Χωρίς τις διδασκαλίες του, ίσως να είχαμε έναν πολύ διαφορετικό μάνατζερ σήμερα.

Όσον αφορά το σερί νίκης σήμερα, ο Πεπ πρέπει να ξεπεράσει άλλους δύο μάνατζερ πριν φτάσει στον Κρούιφ. Μεταξύ της έναρξης και του τέλους του 2014, η Ρεάλ Μαδρίτης του Carlo Ancelotti κέρδισε 22 συνεχόμενες νίκες σε όλους τους διαγωνισμούς. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος για το Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα. Μετά από αυτό, η Μπάγερν Μόναχο του Hansi Flick κέρδισε 23 συνεχόμενες νίκες την περασμένη σεζόν για το Μπάγερν Μονάχου. Αν ο Πεπ κερδίσει αυτούς τους δύο αγώνες, ο επόμενος στη σειρά είναι ο Γιόχαν Κρόιφ.

Ο Κρούιφ πήρε αυτό το ρεκόρ το 1972.

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτός ο δίσκος συνέβη όταν ο Γιόχαν Κρόιφ ήταν μάνατζερ, αλλά θα ήταν λάθος να το υποθέτεις αυτό. Αυτό το ορόσημο όλων των εποχών ήρθε κατά την εποχή του Johan ως παίκτης. Καθώς η σεζόν 1971-72 προχώρησε, λέμε AFC Ajax να πάρει ένα απίστευτο 26 συνεχόμενες νίκες σε όλους τους διαγωνισμούς. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ομάδα κέρδισε τρία συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά τη διάρκεια εκείνης της εποχής, ήταν ουσιαστικά ανίκητα.

Ο Rinus Michels ήταν ο διευθυντής που εφάρμοσε τη φιλοσοφία του Total Football σε ένα νεαρό Johan Cruyff. Από εκείνη τη στιγμή και στο εξής, αυτό το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να εξελίσσεται με τον καιρό. Θα ήταν ωραίο να δούμε τον Πεπ να περάσει το ρεκόρ και να βελτιώσει αυτό που ο μέντοράς του εδραίωσε όλες αυτές τις δεκαετίες πριν. Μπορεί η Guardiola να ολοκληρώσει αυτό το κατόρθωμα; Ο πρώτος αντίπαλος που θα φτάσει εκεί δεν θα είναι άλλος από την Manchester United στο στάδιο Etihad το επόμενο Σαββατοκύριακο.