Η Γιουβέντους είναι υπό έρευνα για την πώληση του Ρονάλντο στον Μαν Ούτντ

Η Γιουβέντους αποτελεί μέρος μιας σημαντικής έρευνας για την πώληση του Πορτογάλου σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Γιουβέντους δημοσίευσε δήλωση λέγοντας ότι η πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κρίθηκε κατάλληλη για έρευνα.

Bianconeri έλαβε ένα σημείωμα που επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές στο στάδιο Allianz θα ερευνηθούν διεξοδικά. Επιπλέον, οτιδήποτε βρεθεί υπό υποψία μπορεί και θα κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές.

Στην πραγματικότητα, μερικά από τα κορυφαία μέλη του συλλόγου είναι επίσης μέρος αυτής της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Andrea Agnelli και ο αντιπρόεδρος Pavel Nedved. Juve έχουν βρεθεί σε μια οικεία κατάσταση μετά από 15 χρόνια από το σκάνδαλο Calciopoli.

Μια επίσημη δήλωση για τη Γιουβέντους αναφέρει: «Ο σύλλογος ανακοινώνει ότι έχουν λάβει την ειδοποίηση για μια νέα αναζήτηση. Και απόφαση κατάσχεσης σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνες από τον Εισαγγελέα στο Δικαστήριο του Τορίνο κατά της λέσχης. Και μερικά από τα σημερινά της (Andrea Agnelli, Pavel Nedved, Stefano Cerrato και Cesare Gabasio) και προηγούμενους εκπροσώπους.»

Ωστόσο, δεν υπάρχουν νέοι ισχυρισμοί ακόμα, μέρος του ελέγχου περιλαμβάνει τη συμφωνία του Πορτογάλου αστέρα με τους γίγαντες της Premier League. Ο σύλλογος επιβεβαίωσε λέγοντας: «… μόνιμες πωλήσεις στον ισολογισμό από 30 Ιουνίου 2021, σχετικά με τις οικονομικές αξίες της πώλησης του παίκτη Dos Santos Aveiro Cristiano Ronaldo.»

Η ανακοίνωση πρόσθεσε επίσης: «Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, η Εταιρεία συνεργάζεται με τους ανακριτές. Και με την Consob και εμπιστεύεται να διευκρινίσει κάθε πτυχή του ενδιαφέροντος για αυτό, καθώς πιστεύει ότι έχει ενεργήσει σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν την κατάρτιση των οικονομικών εκθέσεων, σύμφωνα με τις λογιστικές αρχές και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική στη βιομηχανία ποδοσφαίρου και την αγορά συνθήκες.»

Τον Αύγουστο του 2021, η Juve και η Manchester United συμφώνησαν σε συμφωνία ύψους 14 εκατ. ευρώ με επιπλέον μπόνους 8 εκατ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι, έχουν τεθεί ερωτήσεις καθώς ο σύλλογος κατέγραψε απώλεια €14 εκατ. από τη μεταφορά του Ronaldo στην Αγγλία.

Η λέσχη του Τορίνο έχει συμμορφωθεί με τους νόμους για την έρευνα και παραμένει σταθερή σαν να μην έχει πάει τίποτα στραβά. Ωστόσο, πολλά μέλη έχουν ήδη κληθεί για έρευνα, μεταξύ των οποίων ο Maurizio Arrivabene και ο Giovanni Manna, ο διευθυντής της ομάδας U23 του Juve.

Είναι συγκλονιστικό ότι ο ατζέντης του Ρονάλντο, Jorge Mendes, θα προστεθεί επίσης στη λίστα των ατόμων που ελέγχονται, καθώς έχει αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της μετάβασης του πορτογαλικού αστέρα στους Κόκκινους Διάβολοι.